Peste 50 de studenti din 20 de tari sosesc in Romania, in aceasta vara, pentru a investi talent si pasiune timp de 6 saptamani in pregatirea elevilor de liceu din Romania, prin programul GROW editia de primavara. Organizat de Scoala de Valori si AIESEC, GROW da startul la inscrieri in perioada 1 mai - 1 iunie 2013, absolventiilor de liceu ai claselor a X-a si a XI-a.

GROW promoveaza conceptul de Practice, Learn, Step Up fiind singurul program inovativ de educatie non-formala din Romania construit pe un curriculum de 4 ani, cu scopul de a oferi tinerilor, pe toata perioada liceului, un continut educational complementar activitatii lor scolare.
Sesiunile de pregatire pentru elevii ce urmeaza ca in septembrie sa intre in clasa a XI-a si a XII-a se vor desfasura timp de 6 saptamani, in perioada iunie – iulie 2013 sub forma a 10 ateliere de lucru interactive sustinute in limba engleza de catre studentii internationali, intr-un mediu tineresc, dominat de multiculturalitate si diversitate.

Participantii isi vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasa dupa finalizarea studiilor  si o atitudine care-i va sprijini in atingerea obiectivelor personale si in consolidare increderii in sine prin provocari practice. Vor invata: tehnici de negociere si argumentare, ca este esential ca  scopul in viata si dorintele pe care le au sa se conecteze cu valorile personale, vor invata despre autenticitate, personal branding si leadership, despre cum sa isi scrie CV-ul si sa isi aleaga cariera sau despre cum sa adopte si o alta cale, cea a antreprenoriatului.  Vor deveni constienti de faptul ca liceul, o etapa importanta din viata lor se apropie de final iar ei trebuie sa fie pregatiti pentru a-si Deschide Aripile!

Editia de vara se desfasoara in 15 orase din Romania: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Pitesti, Curtea de Arges, Ramnicu Valcea, Sibiu, Suceava, Targu Mures si Timisoara.


Pana acum, in program, au participat 7200 de elevi din 205 de licee, pregatiti de 278 studenti internationali. Proiectul GROW a fost desemnat in 2012 „Cel mai bun proiect de educatie de tineret din Romania” de catre Parlamentul European in cadrul Galei Charlemagne.
http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/en/previous_winners/prev_winners_2012/national_winners_2012.html

Termenul limita de completare a formularului de inscriere este 1 Iunie 2013
.

Pentru inscrieri vizitati site-ul proiectului GROW  http://www.growedu.ro/apply/

***
GROW se bucura de sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, BRD- Groupe Société Générale, Biroul de Informare al Parlamentul European in Romania, HP, Zentiva, Fundatia eMag.

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40 000 de membri din peste 110 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorarii potentialului de lideri al tinerilor in vederea transformarii acestora in agenti de schimbare ai lumii de maine.


Scoala de Valori
Diana Pintilie
Head of Marketing and Communication
dianaelenapintilie@scoaladevalori.ro
0742 473 154
www.scoaladevalori.ro