Dezbaterea se adreseaza furnizorilor publici si privati de servicii sociale si de ocupare pentru persoanele vulnerabile, specialistilor din cadrul ONG-urilor, angajatorilor si persoanelor cu dizabilitati, cu scopul de a gasi punti de comunicare in vederea demolarii barierelor ce stau in calea angajarii in munca a persoanelor cu dizabilitati. Se vor prezenta rezultatele obtinute in cadrul activitatilor desfasurate in Centrele de Angajare Sprijinita Excelnet din tara si din Portugalia, precum si o serie de modele de buna practica in serviciile sociale oferite persoanelor cu dizabilitati intelectuale. 
 
„Fundatia „Pentru Voi” a infiintat in premiera nationala serviciul de angajare asistata in 1999. Acesta a fost recunoscut ca model de buna practica la nivel national si international, reusind angajarea a peste 80 adulti cu dizabilitati intelectuale pe piata libera a muncii si in unitati protejate si indrumarea permanenta & consilierea vocationala a peste 100. Participarea noastra la proiectul Excelnet ne-a dat posibilitatea sa dezvoltam centrul de angajare sprijinita si sa ne acreditam ca furnizor de formare profesionala pentru persoane cu dizabilitati intelectuale.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.
 
Dezbaterea vine in continuarea celor 2 cursuri in format usor-de-inteles, adaptate nevoilor acestei categorii de persoane: un curs de calificare nivel I in ocupatia de lucrator in cultura plantelor la care au participat 20 persoane de la CRRN Gavojdia si 20 de la Fundatia „Pentru Voi”, si un curs de initiere – comunicare in limba oficiala, la care au participat 20 beneficiari ai Fundatiei „Pentru Voi”, care este unul dintre putinii furnizori de cursuri de calificare predate in format usor-de-inteles si adaptate persoanelor cu dizabilitati intelectuale. 
 
“Colaborarea dintre ONG-uri si institutiile de stat este foarte importanta, DGASPC Timis apreciind in mod deosebit implicarea Fundatiei “Pentru Voi” in transformarea sistemului de asistenta sociala pentru persoanele cu dizabilitati. Zeci de persoane cu dizabilitati au in prezent un loc de munca datorita programelor de suport oferite de fundatie, devenind, astfel, cat se poate de independente. Apreciez initierea si derularea acestui curs de calificare pentru beneficiarii CRRN Gavojdia si sunt convinsa ca tot ceea ce au invatat in aceste saptamani ii va ajuta pe beneficiarii nostri sa capete deprinderi de viata independenta”, a declarat Emilia Milutinovici, director general DGASPC Timiș.
 
Pentru confirmari si info suplimentare o puteti contacta pe Beatrice Caitanu la tel. 0752 057 772.
 
Activitatile sunt organizate in cadrul proiectului Excelnet - Infiintarea unei retele de centre de excelenta in furnizarea serviciilor de reabilitare si integrare profesionala pentru persoane cu dizabilitati, ca grup vulnerabil pe piata muncii, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si implementat de Federatia O.N.P.H.R. (Organizația Naționala a Persoanelor cu Handicap din Romania) si partenerii sai.