Fundatia „Alaturi de Voi” Romania centrul Mures va invita in data de 23 septembrie 2009, ora 11, in Sala Mica a Palatului Administratiei, la dezbaterea cu tema „Integrarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA”.

Dezbaterea, la care sunt invitati reprezentanti ai autoritatilor publice din judetul Mures, angajatori şi reprezentanti ai altor ONG-uri care activeaza in domeniu va urmari discutarea problemelor aparute in integrarea profesionala a tinerilor cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA.

Va fi prezentata situatia acestor persoane din perspectiva integrarii profesionale, va fi adus in discutie contextul legislativ din Romania cu privire la integrarea in munca a persoanelor cu handicap, vor fi facute cunoscute modele de buna practica de angajare a persoanelor cu handicap si se va urmari identificarea de solutii pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta angajatorii sau angajatii la incadrarea si mentinerea in campul muncii a persoanei cu handicap.

Pentru a facilita accesul persoanelor cu handicap la un loc de munca si al angajatorilor la aceasta forta de munca, se va aduce in prim plan instrumentul de comunicare nou creat www.jobdirect.ro - primul site de locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati din Romania, o resursa importanta pentru angajati dar si pentru angajatorii care doresc sa includa in echipa lor aceasta resursa umana.

Dezbaterea face parte din proiectul „E timpul pentru o schimbare!” derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia COTE Romania si Fundatia Star of Hope Romania in cinci judete din tara cu finantarea UNIUNII EUROPENE prin programul PHARE.

Mentionam ca nevoia implementarii proiectului „E timpul pentru o schimbare!” a rezultat din faptul ca persoanele cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, se confrunta cu lipsa de informatii in ceea ce priveste drepturile de care beneficiaza iar angajatorii nu cunosc foarte bine beneficiile sociale ale incadrarii in munca a persoanelor cu dizabilitati si manifesta totodata dezinteres pentru utilizarea acestei forte de munca.

 Detalii privind evenimentul din data de 23 septembrie a.c. va pot fi oferite la telefon 0757-110253, persoana de contact Carmen Speranta Ciulea / director centru.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE, contactati cfcu.phare@mfinante.ro.