Fundatia de Sprijin Comunitar anunta lansarea proiectului “ACTIV pentru un viitor competitiv!”, destinat unui numar de 405 manageri, angajați ai departamentelor de resurse umane sau antreprenori din cadrul companiilor care își desfășura activitatea intr-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC si aflate in regiunea de Nord  Est, județele:  Iași, Suceava, Bacău,  Neamț, Botoșani, Vaslui. 

• 250 de angajatori din sectoarele economice cu potențial competitiv, din Regiunea NE vor fi constientizati cu privire la necesitatea derulării programelor de formare continua in rândul salariaților; 
• 405 manageri, angajați ai departamentelor de resurse umane sau antreprenori din regiunea de Nord  Est vor fi formati in manager de proiect, manager de resurse umane sau antreprenoriat; 
• 40 de companii vor fi sprijinite in vederea realizarii planurilor strategice. 
 
Timp de 12 luni, incepand cu data de 17 mai 2018, proiectul isi propune imbunatatirea conditiilor de lucru din IMM-urile din Regiunea Nord Est si adaptarea activitatii acestora la dinamica sectoarelor economice din care fac parte. 
 
“Formarea profesionala a persoanelor din Regiunea de Nord Est a fost in permanenta una dintre preocuparile noastre, fie ca vorbim despre grupuri vulnerabile, someri, manageri sau antreprenori. Consideram ca un nivel crescut de profesionalizare al salariatilor contribuie decisiv la succesul unei companii si la dezvoltarea mediului de afaceri din zona”, a declarat Gabriela Achihai, Presedinte Fundatia de Sprijin Comunitar. 
 
Vor beneficia de proiect 405 salariati din companiile din Regiunea de Nord Est, care vor dobandi competente crescute, ca urmare a programului de formare profesionala, in domenii precum resurse umane, management sau antreprenoriat, vor detine cunostiintele care le va permite o abordare pragmatica a provocarilor intampinate la locul de munca sau in cadrul propriei afaceri, isi va creste performantele profesionale si isi va imbunatati abilitatile antreprenoriale si manageriale.
 
De asemenea, peste 250 de angajatori si factori decidenti din companiile din regiunea NE, sunt asteptati sa participe la evenimentele din cadrul campaniei de constientizare, in vederea informarii asupra importantei si necesitatii participarii angajatilor la programe de formare continua, iar ca urmare a unui amplu proces de planificare strategica propus in cadrul proiectului, 40 de IMM-uri din regiune vor avea la dispozitie metode si tehnici in vederea identificarii direcţiilor strategice pe care le pot lua astfel incat sa-si consolideze activitatea si sa faca fata schimbarilor mediului de afaceri si factorilor externi.
 
Totodata, climatul de afaceri si perspectivele profesionale se vor imbunatati semnificativ pentru cele 100 de persoane care vor participa la programul de coaching de business. Acestia isi vor constientiza punctele slabe si ariile de imbunatatit, vor identifica obstacolele de natura emotionala, intelectuala, fizica si spirituala, vor depasi convingerile neconstructive care le franeaza progresul si vor fi capabili sa isi creeze un plan de actiune pentru atingerea obiectivelor propuse.
 
“Inovativitatea acestui demers consta in faptul ca proiectul propune o abordarea complexa a nevoilor salariatilor si antreprenorilor, atat din perspectiva de insusire de cunostinte si abilitati prin formarea profesionala dar si din perspectiva evolutiei personale si profesionale prin intermediul programului de coaching. Mai mult, sprjina implicarea salariatilor in stabilirea obiectivelor si misiunii companiilor, prin participarea acestora la programul de planificare strategica. Aceasta abordare contribuie la o mai buna intelegerea de catre salariati a obiectivelor de business ale companiei si asumarea acestor obiective pe termen lung”, a declarat Ionut Chirita, Manager de proiect.  
 
***
Proiectul “ACTIV pentru un viitor competitiv!”
este cofinantat din Fondul Social European Programul Operațional Capital Uman (POCU), Axă prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți, iar valoarea totala eligibila a proiectului este de 3942014.6 lei.