Ce presupune caravana economiei sociale? Prin activitatile propuse in cadrul proiectului partenerii si-au propus atinga urmatoarele obiective :
• dezvoltarea competentelor, cunostintelor si stimei de sine pentru un numar de 400 de persoane vulnerabile (din regiunile Bucuresti – Ilfov si Centru).Dintre acestea, 100 vor participa la un program de formare in domeniul antreprenoriatului social; 

• dezvoltarea unui numar de 11 structuri de economie sociala in cele doua regiuni si crearea unui numar total de 72 de locuri de munca (atat in mediul urban, cat si in mediul rural), 48 dintre acestea urmand a fi ocupate de persoane apartinand grupurilor vulnerabile.

De multe ori, persoanele care apartin grupurilor vulnerabile, potentiali beneficiari ai activitatilor proiectului, traiesc in zone izolate si nu au mijloacele necesare deplasarii pentru a putea participa la astfel de programe. Aici intervine caravana! Odata lansata, aceasta isi va incepe activitatea de informare in randul participantilor la festivalul Solidaritatii Pakivalo. Caravana isi va continua calatoria timp de doua luni (august – septembrie 2015) in zonele izolate din regiunile Bucuresti – Ilfov si Centru.

Concret, in cadrul caravanei, persoanele defavorizate din zonele mai sus mentionate, dar si stakeholderii relevanti sau reprezentantii administratiilor locale vor afla prin intermediul materialelor distribuite, al intalnirilor si dezbaterilor organizate in cadrul evenimentelor ce este economia sociala, cum ii poate ajuta si cat de utila este aceasta in dezvoltarea economiei locale. Cele doua evenimente au ca scop promovarea economiei sociale ca principal instrument de insertie pe piata muncii a persoanelor vulnerabile. 

Caravana de promovare a economiei sociale face parte dintr-un plan de actiune mai amplu prin intermediul caruia partenerii proiectului „Intreprinderi sociale responsabile” isi doresc sa contribuie la promovarea economiei sociale, ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economica si crearea de locuri de munca, dar si incurajarea marilor companii, a IMM-urilor, ONG-urilor si administratiei publice sa realizeze investitii in domeniul economiei sociale.

***
Despre Festivalul Pakivalo
Festivalul Solidaritatii Pakivalo isi va deschide portile pe 6 august 2015, la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Sabareni, nr. 101 – 105, sector 6, Bucuresti. Organizatorii festivalului isi propun sa adune oameni din toate categoriile sociale, indiferent de etnie, sex, varsta sau putere financiara. Atelierele de pictura, bricolaj, street dance si fotografie, dar si un inedit meci de fotbal intre echipele ce reprezinta cartierele Giulesti si Ferentari sunt doar o mica parte din activitatile propuse de organizatori.

Pentru mai multe informatii legate de proiect sau evenimentele organizate in cadrul proiectului ne puteti contacta la adresa comunicare@crca.ro.
*Proiectul „Intreprinderi sociale responsabile” este implementat de Consiliul Judetean Ilfov, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si Fundatia Crestina Rhema si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Lansarea caravanei este organizata in parteneriat cu Festivalul Solidaritatii Pakivalo.