De astăzi te poți înscrie la trainingurile online ale lunii aprilie din cadrul ediției a doua a ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri - http://ongonline.techsoup.ro/ 
 
În aprilie te echipezi cu cele mai eficiente strategii de organizare comunitară pentru organizația ta și înveți cum poți naviga printre informațiile din mediul online. Doar în aprilie, webinariile Școlii Digitale pentru ONG-uri sunt deschise și pentru membrii grupurilor de inițiativă civică.
Ambele evenimente online sunt organizate cu sprijinul TechSoup Europe, o rețea de 28 de organizații partenere din 48 de țări europene ce sprijină dezvoltarea societăţii civile prin tehnologie.
 
Despre ce poți învăța în luna aprilie în Școala Digitală:
5 strategii de organizare comunitară pentru o comunitate implicată, 
6 aprilie 2017, ora 17:00
Află de la Oana Preda, director la Centrul de Resurse pentru participare publică - CeRe, ce poți să faci când dorești să rezolvi o problemă în comunitate și să o aduci în atenția instituțiilor responsabile, cum să mobilizezi eficient comunitatea din care faci parte și ce resurse poți folosi pentru a desfășura o campanie de advocacy care să își atingă obiectivul.
 
10 lucruri pe care ar fi bine să le știu când mă informez online
12 aprilie 2017, ora 17:00
De la Nicoleta Fotiade, președinte Mediawise Society, află cum poți verifica o informație în mediul online și cum arată o știre completă, responsabilitatea pe care o ai la propagarea unei știri și ce întrebări trebuie să îți pui înainte de a da ,,share”.
 
Înscrierea la webinariile lunii aprilie este gratuită pentru organizațiile înscrise în Programul TechSoup România, dar și pentru grupuri de inițiativă civică și se realizează prin completarea unui profil pe pagina http://ongonline.techsoup.ro/  
  
Școala Digitală pentru ONG-uri este un program anual creat de Asociația Techsoup pentru a ajuta angajați și voluntarii organizațiilor neguvernamentale din România și Republica Moldova să beneficieze de training gratuit profesionist și la îndemână online în utilizarea tehnologiei sau soluțiilor online disponibile lor. Pentru a participa la training, organizațiile trebuie doar să fie validate gratuit în Programul TechSoup România, respectiv TechSoup Moldova, un proces care în același timp le oferă și posibilitatea de a accesa programe software sau servicii gratuite de cloud de la Microsoft sau Google.
 
Ce vei învăța la Școala Digitală pentru ONG-uri în 2017? 
În 2017, Asociația Techsoup invită cei mai buni specialiști în tehnologie, marketing digital, SEO și SEM, branding, social media, comunicare online, design, antreprenoriat și afaceri online, dar și organizare comunitară și informare corectă online să susțină cursuri gratuite pentru angajații și voluntarii organizațiilor nonprofit care se înscriu în ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri.
Școala Digitală pentru ONG-uri și-a propus și anul acesta să ajute organizațiile nonprofit să identifice, selecteze și implementeze soluții și servicii online care să le ușureze sau eficientizeze managementul de proiecte, comunicarea cu comunitățile online de susținători sau strângerea de fonduri, dar și să le pregătească mai bine pentru a-și îndeplini misiunea într-o lume mult mai tehnologizată. 
  
Despre Asociația Techsoup
Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Credem că tehnologia contribuie la o societate deschisă și democratică, de aceea ne-am propus să facem tehnologia accesibilă, ușor de înțeles și familiară celor care sunt motorul schimbării sociale în România. Asociația Techsoup facilitează accesul profit la soluții software, cloud și traininguri de tehnologie pentru peste 2.000 de organizații non-profit; ajută anual 2.500 de elevi de liceu să își crească potențialul prin tehnologie și promovează excelența în educația computer science împreună cu profesori de informatică din 8 județe.  Află mai multe despre misiunea organizației și proiectele noastre pe www.asociatiatechsoup.ro