Proiectul „Sanse egale pentru Femei Active – S.E.F.A.”, este derulat de Asociatia Romano ButiQ in parteneriat cu K Consulting Management and Coordination (KCMC) si Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA. 

In perioada iulie 2014 – septembrie 2015, femeile necalificate, dar si cele care doresc sa obtina posturi cu un nivel mai ridicat de calificare, pot participa la cursuri in diverse domenii: croitorie, confectii textile, comert, coafura-manichiura, ingrijire copii, cofetarie-patiserie, design de pagini web, operare de date, tehnica veterinara, pedagogie de recuperare si tehnica de masaj. 

Femeile cu spirit antreprenorial vor beneficia de cursuri de perfectionare in administrarea afacerilor, management de proiect, management de intreprindere sociala, precum si de cursuri de formatori menite sa le dezvolte abilitatile necesare pentru  crearea, adaptarea si livrarea programelor de formare.Totodata, vor primi consultanta in afaceri si vor putea participa la un concurs de idei de afaceri. 

In total, peste 460 de persoane vor beneficia de cursurile oferite prin proiect.
Toate cursurile sunt acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC). 

„Prin acest proiect ne dorim sa construim o practica in promovarea egalitatii de gen si sa sprijinim femeile din jurul nostru sa devina active profesional, obtinându-si astfel independenta financiara. Pentru aceasta intiativa avem in vedere atât femeile care isi doresc un nivel mai inalt de calificare, cât si femeile care au nevoie de sprijin in ceea ce priveste accesul pe piata muncii”, a declarat Nicoleta Bitu, directoarea executiva a Romano ButiQ.

Pe lânga sporirea competentelor, femeile participante vor primi asistenta privind orientarea in cariera, informatii despre aspectele legislative privind egalitatea de sanse pe piata muncii, consultanta si orientare pentru stimularea activitatilor independente. 
Proiectul „Sanse Egale pentru Femei Active - S.E.F.A.” (ID proiect 131707) este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. 
 
Pentru mai multe informatii privind proiectul si pentru inscrieri la cursuri, persoana de contact este:
 
Bahnaru Cristina – Expert tehnic implementare
E-mail: cristina@romanobutiq.ro
Telefon: 0734.800.286
 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
Despre Asociatia „Romano ButiQ”
Asociatia ,,Romano ButiQ” a fost infiintata in 2011 cu scopul promovarii nondiscriminarii prin desfasurarea unor activitati culturale si educative. Asociatia s-a constituit din nevoia de a prezenta realist comunitatea roma si de a crea spatiul in care oamenii sa descopere experimental valoarea adusa in societate de membrii acestei comunitati, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigma de victima. Romano ButiQ incurajeaza activitatile mestesugaresti si alte activitati traditionale, precum si initiativele de afaceri promovate in special de catre tineri si femei. Asociatia sprijina dezvoltarea si implementarea de programe, proiecte, actiuni in domenii precum ocuparea fortei de munca, dezvoltarea durabila si stabila, competitivitatea regionala, cooperarea teritoriala europeana, reducerea disparitatilor de dezvoltare economica si sociala la nivelul comunitatilor unde traiesc grupuri vulnerabile.

Despre K Consulting Management and Coordination (KCMC)
KCMC este organizatie dedicata dezvoltarii si implementarii solutiilor sustenabile pentru dezvoltarea comunitatilor din România si functioneaza ca o entitate de economie sociala. KCMC ofera cadrul pentru dezvoltarea economiei sociale in mod direct prin proiecte si prin serviciile de consultanta si formare cu scopul de a contribui proactiv la conturarea unei societati in care egalitatea de sanse, accesul pe piata muncii si cresterea economica sa reprezinte oportunitati reale pentru toate grupurile vulnerabile din România.
Despre Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA
FILIA sprijina egalitatea de sanse prin actiuni educative, activitati de emancipare a femeilor, de promovare a participarii acestora in politica, precum si studii, cercetari si propuneri de politici publice care sprijina incluziunea sociala. FILIA promoveaza asigurarea unei vieti demne pentru femei si barbati indiferent de etnie, dizabilitati, orientare sexuala, mediu de rezidenta, educatie etc. Centrul FILIA desfasoara activitati structurate pe trei paliere principale: cercetare, activism si constientizare, dezvoltare institutionala.