Reprezentanti ai DGASPC Iasi si ai organizatiei Ador Copiii au daruit 15 ghiozdane pentru copiii aflati in plasament familial din Iasi cu o situatie materiala deosebita.

De asemenea in data de 13.09.2013, la ora 10 la sediul Scolii generale din satul Aroneanu reprezentanti ai DGASPC Iasi si ai organizatiei Ador Copiii au daruit 15 ghiozdane pentru copiii din sat aflati intr-o situatie materiala deosebita.

Mii de copii din Romania raman nescolarizati sau abandoneaza scoala in fiecare an pe fondul lipsei fondurilor pentru rechizitele scolare. Fiecare copil viseaza la un ghiozdan, insa doar pentru unii visul devine realitate.

Prin proiectul "Ghiozdanul din vis", in baza conventiei de colaborare incheiata cu DGASPC Iasi, organizatia Ador Copiii va ajuta 30 de copii sa aiba un start bun in anul scolar. Conventia incheiata in beneficiul copiilor cu risc social sau parasiti si a familiilor adoptive din acest judet, are ca obiective:
• serviciul de prevenire a abandonului familial,
• activitati de voluntariat in centrele de plasament,
• activitati de sustenabilitate a familiilor adoptatoare, pre si post adoptie.

Doar printr-o responsabilizare reala, pragmatica si cu viziune pe termen lung la problemele comunitatilor noastre, putem sa ne aducem cu totii contributia la resetarea sistemului si la cladirea unei societati mai educata, mai dezvoltata si sensibila fata de copiii sai.

Contact:
Elena Spiridon
Coordonator Iasi, Asociatia Ador Copiii
Telefon: 0726.371.401
E-mail: iasi@adorcopiii.ro
www.AdorCopiii.ro