Organizatia Umanitara CONCORDIA a organizat pe data de 23 iunie 2011 Ziua Portilor Deschise la Centrul Social “Sfantul Lazar”. Astfel, cei care au dorit sa afle cum acest ONG reuseste sa convinga tinerii din strada ca au sansa la o viata normala au participat joi la acest eveniment.

Centrul Social “Sfantul Lazar” este deschis din decembrie 2002, iar de atunci au beneficiat de asistenta sociala, medicala si psihologica 675 de tineri si copii ai strazii. Pentru a le oferi copiilor si tinerilor de pe strada asistenta si implicarea de care au nevoie, Organizatia Umanitara CONCORDIA a avut cheltuieli  in acesti aproape 9 ani de 1.134.00 Euro. Sponsorii acestui ONG si autoritatile locale au ajutat permanent Organizatia Umanitara CONCORDIA. Primaria sectorului 1 ne-a pus la dispozitie spatiul necesar pentru acest centru.



Din 2002, Centrul Social "Sf. Lazar" reprezinta primul contact al organizatiei cu copiii si tinerii veniti din strada, iar din cei 675 de tineri care au intrat in aceasta organizatie, 47% au trecut in alte etape: la alte case sociale, dar si in apartamente pentru tinerii asistati sociali, 12% au fost reintegrati in familie, 11% sunt deja independenti. 

Rezultatele Centrului Social “Sfantul Lazar” sunt in linie cu obiectivele stabilite, tinerii reintegrati au sansa la o viata normala, iar Organizatia Umanitara CONCORDIA spera ca numarul acestora sa fie in permanenta crestere.



***
Centrul Social “Sfantul Lazar”:
A fost deschis in decembrie 2002 si reprezinta primul contact al organizatie  cu copiii si tinerii veniti din strada, un loc in care ei pot gasi oricand indrumare, ingrijire medicala, imbracaminte, mancare, un loc de dormit.
Centrul functioneaza ca adapost de noapte si centru de tranzit, tinerii fiind ocrotiti printr-un program rezidential pana la integrarea familiala sau includerea intr-un program de reintegrare sociala. La centrul “Sf. Lazar”, care are o capacitate de 80 de locuri, tinerii primesc asistenta sociala de urgenta si beneficiaza de alfabetizare, terapie ocupationala si consiliere. Decizia de a merge mai departe, intr-una din casele sau apartamentele noastre sociale, de a se inscrie in Scoala de meserii CONCORDIA, sau de a se intoarce la viata de pe strada, le apartine in totalitate lor: usile casei “Sf. Lazar” raman deschise!



Organizatia Umanitara CONCORDIA:
Este o organizatie umanitara, neguvernamentala, apolitica si non-profit, care are ca obiectiv recuperarea si reintegrarea sociala, scolara si familiala a copiilor si tinerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct din strada.

In prezent, CONCORDIA adaposteste peste 400 de copii si tineri, organizati in grupuri de tip familial de cate 8-12 copii, in casele si locuintele sociale pe care le administreaza in Bucuresti, Ploiesti si Aricestii-Rahtivani (judetul Prahova). Acestora li se adauga cei 200 de copii ai strazii din programul de asistenta stradala in cadrul Centrului Social "Sf. Lazar", din Bucuresti.
De toti acestia, se ocupa cu dedicatie peste 170 de angajati, voluntari si colaboratori.