CENTRAS – Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor, impreună cu GECAD ePayment International si Webdev, colaboreaza in vederea oferirii unui serviciu inovativ pentru ONG-urile din Romania: donatiile online!

Serviciul de donatii online permite oricarei persoane fizice sau juridice sa transfere electronic, de pe propriul card, suma dorita catre organizatia pe care o prefera, fara deplasari la sediul organizatiei, fara birocratie!

Pentru anul  2010, platforma donatii online inregistreaza  urmatoarele  rezultate:

    * Suma totala a donatiilor a fost de 30162,908 RON,  mai mult decat dublul sumei rulate in anul precedent.
    * Organizatia  cu cea mai mare suma a donatiilor primite este Fundatia Hospice Casa Sperantei, cu un total de 9281,075 RON, urmata de AsociatiaOvidiu Rom – 2019,99 RON si Salvati Copiii Romania -1601,4 RON
    * Numarul  de membri activi ai acestei platforme este 134, iar numarul total al donatiilor pentru 2010 fiind de 178.
    * Organizatia cu cel mai mare numar de donatii este Salvati Copiii  - 26, urmata de Fundatia SOS Infertilitatea, cu un număr de 19 donatii.
    * Site-ul donatii online este inregistrat in graficul traffic.ro, insumand in perioada 01.01.2010 – 31.12.2010 un numar de 39.354 de vizitatori  unici.
    * Considerand donatorii care si-au inregistrat  informatiile personale, 60 % dintre ei sunt romani, 25% alta nationalitate, restul de 15 % provenind din alte tari.

 

Informatii suplimentare

Cui se adreseaza acest serviciu?

In primul rand, prietenilor organizatiei, care vor sa faca – simplu si usor – o donatie in beneficiul acesteia. Pot sa fie sustinatori romani sau din strainatate, mecanismul este la fel de usor accesibil si direct.

In al doilea rand, persoanelor care doresc sa sustina initiativele societătii civile si sa aleaga un proiect sau o organizatie pe care le considera valoroase. Pe pagina www.donatiionline.roAnchorse gasesc descrieri ale organizatiilor, cu proiectele lor. Organizatiile au fost selectate de o comisie de evaluare care a cercetat bonitatea celor inscrisi.

Cum functioneaza donatiile online?

Site-ul www.donatiionline.ro cuprinde o baza de date cu organizatii, ordonate in functie de domenii de activitate, tipuri de beneficiari sau zona geografica de interventie. Informatia este disponibila atat in limba romana, cat si in limba engleza. Vizitatorul poate sa vizualizeze detaliile activitatilor si sa efectueze, completand datele de identificare, o donatie online.

Dupa stabilirea sumei pe care doreste sa o doneze, prezentata in echivalent ROL/RON (inclusiv pentru sumele in valuta), donatorul poate plati prin card bancar Visa sau MasterCard – platile fiind procesate de catre GECAD ePayment.

La sfarsitul fiecarei luni, sumele colectate prin site si platite prin card bancar in luna anterioar vor fi transferate de catre CENTRAS in contul fiecarei organizatii, care va beneficia direct de ele.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii programului sunt ONG-uri din Romania. Pentru a fi înscrise pe site, este suficient sa completeze un formular de inscriere si sa ataseze un set de documente care sa sustina informatiile despre organizatie (fotografii, ultimul raport anual de activitate, eventual scrisori de referinta din partea finantatorilor, partenerilor sau altor parti relevante care sa ateste bonitatea organizatiei). Un criteriu de eligibilitate este si inscrierea in baza de date CENTRAS, pentru a oferi un maxim de informatie potentialilor donatori. Proiectele primite sunt evaluate de catre o comise de evaluare.

Cum este realizat proiectul?

Baza proiectului o reprezinta colaborarea dintre CENTRAS si firmele GECAD ePayment International si Webdev, colaborare situata sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor.

CENTRAS asigura calitatea informatiilor prezentate pe site, gestioneaza procesul de selectie a organizatiilor, colecteaza informatiile, furnizeaza date referitoare la sectorul asociativ romanesc si, in ansamblu, asigura functionarea site-ului.

Firma GECAD ePayment asigura in intregime solutia de plati online pentru donatiile online, incluzand si integrarea in site si securitatea platilor ordonate de donatori cu cardul bancar.

Firma Webdev este responsabila de design-ul site-ului si de construirea propriu-zisa a bazei de date, de gazduirea intregului site si de promovarea in motoarele de cautare de pe Internet.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul www.donatiionline.ro .

Persoana de contact:
Cristina Mastacan, coordinator Donatii Online
E-mail: cristina@centras.ro