„Abandonul scolar este in crestere la nivelul judetului Galati”, „Trend alarmant: S-a dublat abandonul scolar in liceele galatene”, „Abandonul scolar si dinamica populatiei, in situatii ingrijoratoare” - acestea sunt cateva dintre titlurile aparute in presa locala in ultimele saptamani.

Informatiile publicate de Inspectoratul Scolar Judetean arata ca exista un cumul de factori ce conduc la abandonarea cursurilor. Experienta noastra de peste 12 ani in lucrul cu copiii vulnerabili ne-a condus la aceeasi concluzie, iar una dintre cauzele principale este lipsa resurselor financiare si materiale.

Suntem inca in plina vara, in plina vacanta si parca fiecare zi este anume pregatita sa aduca alte si alte bucurii copiilor. Stim insa ca in curand vine toamna si, odata cu ea, inceputul unui nou an scolar. Pentru Fundatia Cuvantul Intrupat aceasta inseamna pregatiri atat in ceea ce priveste structura activitatilor zilnice cu copiii cat si in asigurarea lucrurilor de care copiii au nevoie. Si cum suntem constienti ca noi, Cuvantul Intrupat, nu suntem decat o unealta in mainile comunitatii locale in beneficiul propriilor copii vulnerabili, va cerem ajutorul si de aceasta data. Preferam sa fim noi cei care va invita sa contribuiti, decat sa fie copiii pusi in situatia de a cersi.

In Galati suntem peste 200 000 de oameni. Daca fiecare am dona cate un ban, cea mai mica moneda emisa in Romania, s-ar strange 2 000 de lei, iar daca donatia ar fi repetata de trei ori, adica o donatie pe luna in perioada august-octombrie, cei 6 000 de lei ar fi de ajuns sa cumparam ghiozdane si rechizite pentru cei 40 de copii de la Centrul Comunitar „La Vale” care au nevoie de sprijin pentru a merge la scoala in aceasta toamna. Credem ca impreuna putem face acest lucru. Si mai credem, asa cum spune un proverb african, ca „e nevoie de un sat intreg pentru a creste un copil”.

Asadar, va invitam sa aduceti donatia dumneavoastra la urnele amplasate in oras, in diverse locatii sau, cand aveti timp de o plimbare, va asteptam la sediul nostru din strada Dogariei-111, foarte aproape de Spitalul CFR.

In numele fiecarui copil, multumim firmelor care au ales sa gazduiasca cutiile de donatii in aceste luni si adresam anticipat o multumire speciala fiecarui om care doneaza un ban in aceste urne. Gestul marunt, darul dumneavoastra din suflet va face diferenta in viata unui copil ce se va bucura de o geanta de scoala nou-nouta, plina cu toate cele necesare.

Stim ca aducand impreuna chiar si cele mai mici resurse putem realiza lucruri mari. Iar entuziasmul si bucuria din ochii unui copil care va avea un motiv in plus sa mearga la scoala, sunt mare lucru.

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil Comunicare

Fundatia Cuvantul Intrupat
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com
0236-411695