In proiectul Asociatiei Komunitas, elevele celor doua scoli participa la ateliere alaturi de studentede la facultati din Bucuresti si editeaz aimpreuna o revista.

Asociatia Komunitas lanseaza duminica, 27 februarie 2011, in clubul Green Hours primul numar al revistei „Feminitate, Egalitate, Solidaritate”. Revista face parte dintr-un proiect mai amplu, de educatie non-formala, care implicaeleve cu varste intre 10-15 anide la scolile 136 si 148 din cartierul Ferentari,alaturi de studente de la facultati de stat din Bucuresti.

In cadrul proiectului, elevele celor douascoli si grupul de studente au lucrat impreuna pentru realizarea revistei “Feminitate, Egalitate, Solidaritate”. Interviurile si fotografiile sunt realizate, in mare parte, de elevele beneficiare ale proiectului, iar articolele sunt redactate de studente. In afara proiectului editorial, acestea participa impreuna si la ateliere de educatie non-formalasi stimulare a potentialului creativ.

La evenimentul de lansare vor fi,de altfel, organizate cateva ateliere creative,realizate de eleve: un atelier de fotografie, unul de film, unul de pictura si proiectii de filme. Invitatii sunt asteptati sa isi faca portrete in cadrul unui mini studio foto, avand la dispozitie diverse accesorii (palarii, masti, pene), sa simuleze interviuri in fata camerei de filmat si sa picteze impreuna cu elevele.

“Feminitate, egalitate, solidaritate” este un proiect al Asociatiei Komunitassi are ca scop orientarea tinerelor din Ferentari catre educatie, culturasi dezvoltare personala. Acesta combina educatia non-formala cu sesiuni de consiliere psihologicasi solidarizare prin lucru colectiv cu studente de la facultati de stat, aflate la inceputul unei cariere de succes. Proiectul este sprijinit de studenti si profesori de la Masterul Gen, Politici si Minoritati din cadrul SNSPA siFacultatea de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti si este finantat de Fundatia Soros, prin Programul Fondul de Urgenta.

“Feminitate, egalitate, solidaritate” se desfasoara pe o perioada de noua luni la Scolile 136si 148 din cartierul Ferentari, timp in caretinerele beneficiare ale proiectului participa la ateliere creative de film, fotografie, pictura, muzica, dans si teatru, alaturi de studente de la facultati din Bucuresti. In urmatoarele trei luni, elevele si studentele vor participa la ateliere de teatru, dans si muzica, urmand ca la finalul acestor ateliere sa fie lansat al doilea numar al revistei.

Evenimentul de lansare este gazduit de Green Hours, Calea Victoriei nr. 120. Intrarea este libera.

Despre Asociatia Komunitas
Asociatia Komunitas este o organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 2006 de un grup de tineri cercetatori din domeniul stiintelor sociale si urmareste un demers coerent de actiune sociala si depasirea cadrului stramt in care se manifesta stiintele sociale in Romania, punand accent pe dimensiunea aplicata a acestora. Komunitas isi propune sa contribuie la transformarea societatii si imbunatatirea calitatii vietii prin interventii sociale care vizeaza: studiu si reflectie socio-antropologice; stabilirea unor contacte socio-culturale intre diferite realitati sociale; crearea de noispatii de interactiune sociala; dezvoltarea participarii indivizilor la viata comunitatilor in care traiesc, facilitarea accesului la cultura a unor categorii defavorizate; incurajarea folosirii spatiului public din zone defavorizate in vederea cresterii vizibilitatii sociale si a puterii de autoreprezentare a unor categorii dezavantajate; depasirea unor stereotipuri sociale.

Pentru a afla mai multe informatii despre proiect  puteti vizita:
www.feminitateegalitatesolidaritate.wordpress.com.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati echipa proiectului:
Ioana Ilie, tel: 0723239423, e-mail: ioana.ilie19@gmail.com
Alexandra Soldanescu; e-mail: alexandra.soldanescu@gmail.com