Cea de-a doua editie MECEFF – Medias Central European Film Festival, unicul festival din Romania consacrat cinematografiilor tarilor vecine cu Romania, din perimetrul „Europei Centrale”, va avea loc la Medias, judetul Sibiu, in perioada 3-6 septembrie.

Dupa o prima editie (5-11 septembrie 2011) ce s-a bucurat de mult succes – peste 7000 de spectatori si 150 de invitati (regizori, actori, scenaristi, critici de film, distribuitori, alti specialisti din cinematografie, jurnalisti) in cele spatii de proiectie din Medias (Sala Traube, Cinema Mediensis, Sinagoga, Piata Primariei), Dumbraveni si Tarnaveni, cea de-a doua editie isi propune, deopotriva, sa confirme dar si sa continue in acelasi spirit: peste 40 de filme de lungmetraj, scurtmetraj si documentar, din cele sapte tari central-europene (Cehia, Slovacia, Slovenia, Austria, Ungaria, Romania, Polonia) si nu numai.

Organizatorii celei de-a doua editii a MECEFF – Medias Central European Film Festival, care va avea loc in perioada 3-6 septembrie le ofera sansa tinerilor interesati de arta cinematografica, socializare si voluntariat, sa fie in mijlocul evenimentelor, daca se inscriu pe lista voluntarilor.

Daca vrei sa te implici in organizarea unui festival international, daca vrei sa cunosti actori, regizori, scenaristi din diferite state europene, daca vrei sa iti faci prieteni noi, te asteptam ca voluntar la Medias Central European Film Festival.

Toti cei care vor sa participe la acest eveniment ca voluntari, trebuie sa trimita CV-ul si scrisoarea ta de intentie pe adresa centruldevoluntariat@yahoo.com pana in data de 25-Aug-2012.

Asa dupa cum s-a stabilit in programul Festivalului, cifra “1”, reprezinta, in fiecare an, la fiecare editie, realizarile cinematografice ale unei alte tari, in afara celor 7. In anul 2012, aceasta tara va fi SUA, cu un profil special: „Artisti de origine romana la Hollywood” (Jean Negulesco, Edward G. Robinson, Johnny Weissmüller, Harvey Keitel, Dustin Hoffman, Marcel Iures, Maia Morgenstern, etc).

In afara tematicii cinematografice, Festivalul se va axa si pe programele culturale si turistice ale programului instituit de Comunitatea Tarnavelor, manifestari care vor fi incluse in programul Festivalului, facand parte integrala din acesta.

Cea de-a doua editie MECEFF – Medias Central European Film Festival, unicul festival din Romania consacrat cinematografiilor tarilor vecine din asa-zisul perimetru al „Europei Centrale”, este organizata de Ecran Cinema Management, Primaria Medias, CNC, Regiunea Tarnavelor si Ministerul Culturii.

Mai multe detalii despre filmele care vor rula in cadrul festivalului pot fi gasite la adresa http://www.cinemagia.ro/stiri/meceff-2012-portrete-speciale-21433/ si pe adresa festivalului: http://www.meceff.ro/.