Proiectul este intitulat Camera 0002_Dancing to Kinect si se desfasoara in perioada 14 septembrie - 12 octombrie.
Battery Dance (http://www.batterydance.org/) este una dintre cele mai longevive companii de dans din New York, cu o experienta de 35 de ani. Ei au imbinat arta dansului contemporan cu programe sociale, printre care si introducerea educatiei alternative prin arta in scolile publice din New York. Publicatia americana New York Times afirma ca Battery Dance este: "Noua fata a diplomatiei culturale.”

Tangaj Dance este o companie de dans ale carei proiecte interdisciplinare propun imbinarea dansului cu noile tehnologii si producerea unor experimente vizuale sub forma de laboratoare, instalatii sau filme de dans.

Proiectul Camera 0002_Dancing to Kinect se bazeaza pe unul din cele mai de succes programe de diplomatie culturala prin arta din lume: Dancing to Connect (DTC). Acesta este un program educational innovator, initiat de Battery Dance Company, care a primit numeroase premii. Programul permite tinerilor sa isi dezvolte creativitatea si spiritul de echipa folosind limbajul dansului contemporan.

Intre 14 si 22 septembrie, doi dintre dansatorii Battery Dance (Mira Cook si Clement Mensah) sustin o serie de ateliere de dans pentru tineri. Acestea se vor finaliza printr-un spectacol de dans contemporan, ce va avea loc marti, 23 septembrie, si care va fi gazduit de WASP — Working Art Space and Production. Pe langa miniaturi coregrafice create de participantii la workshop, evenimentul de marti propune interventii artistice ale celor doi dansatori americani si ale altor artisti participanti la workshop-uri: Razvan Stoian (din partea Tangaj Dance) si Bianca Bor, alaturi de Radu Domsa in duet (din partea Trouble Dance Studio).

Workshop-urile au fost organizate cu ajutorul Fundatiei Policy Center for Roma and Minorities (http://www.policycenter.eu/), Scolii generale nr. 136 si scolii de dans Trouble Crew. Acestea au facilitat participarea unor adolescenti si tineri din medii defavorizate, dar si a unor studenti si dansatori liber profesionisti.
Pana pe 12 octombrie, Battery Dance va ramane in Bucuresti pentru a realiza un alt spectacol, intitulat “Birdville”, care va fi prezentat in premiera la WASP, la inceputul lunii octombrie, urmand ca apoi sa fie prezentat in turneu si in alte doua orase din tara.