7 zile de vacanta, 7 teme creative, 1 asezare cucerita de copii

In perioada 26 iulie-1 august 2010, intre orele  9.30- 13.00 se desfasoara,  in Corbeanca, Edulier- proiectul de educatie non formala pentru copii. Gandit sub sloganul “Punem cartea-n cui”, Edulier aduce zilnic o alta tema de invatare creativa si distractiva: ziua inventiilor nepericuloase, ziua verde, ziua hartiei, ziua jurnalismului, ziua campionilor, zilele pentru parinti si copii. Mai multe detalii pe http://eduliercorbeanca.wordpress.com.

Ce e asa grozav la Edulier?
Edulier este un pod! este podul ce uneste o curte cu gard inalt si frums de alta cu gardul vechi si mohorat! Edulier este un pod al copilariei, ce uneste un copil de un altul, o roata de bicicleta de alta, palmele unui baietel de ale unei fetite! Edulier a pornit din dorinta de a astupa prapastia sociala a asezarii Corbeanca, acea groapa sapata intre copiii cu parinti instariti si ceilalti copii! a pornit din dorinta de a nu-i vedea o vara intreaga , nici pe unii, nici pe ceilalti, stand singuri, fara sa socializeze, fara sa invete ceva nou, fara sa se cunoasca! Prin Edulier m-am intors la radacinile mele si incerc sa trezesc spiritul comunitar al acestei asezari istorice aflata pe vechiul drum al Postei. Cristiana Ionescu, Dreamcatchers Romania, manager proiect

Vom face cel mai mare orgami din hartie de ziar facut vreodata in Romania de copii; primul proiect realizat pentru a imprieteni copiii nevoiasi cu ceilalti copii; primul proiect care prezinta inventii nepericuloase pentru copii, care aduce ateliere de kirigami, origami, margelute Fimo, pictura pe borcane, sport, cercetare microscopica a solului padurii, zile dedicate exclusiv relatiei parinte-copil( jocurile copilariei mele/tale). Proiectul se adreseaza copiilor cu varste intre 5 si 14 ani.

“Edulier iţi propune o intalnire directa cu lumea vie vizibila, dar şi invizibila, o cale de a te apropia şi indragosti de aceasta lume, care sa te motiveze cu adevarat sa fii “verde”. Vei descoperi ca nu trebuie sa pleci in Africa pentru a vedea creature misterioase, este suficient sa priveşi prin ochiul magic al microscopului. O plimbare in natura poate sa-ţi ofere, daca ştii sa-ţi foloseşti arsenalul de simţuri cu care chiar natura te-a inzestrat, o cale simpla de a invaţa lucruri noi, dar şi de a trai experienţe sufleteşti unice. Vino alaturi de noi, punem cartea in cui şi te motivam sa iubeşti natura!” Cristina Constantinescu, cercetator stiintific, coordonatorul Zilei verzi.

Bogdan Ionescu te invita la EDULIER ! Maestrul origamist s-a mutat in Corbeanca si este alaturi de proiect,  dorindu-si ca toti copiii sa invete vara asta ceva nou si distractiv, sa se cunoasca si sa lege prietenii. ”Vom invata despre natura,vom fi jurnalisti pentru o zi, vom invata despre istoria acestei asezari frumoase de pe vechiul drum al diligentelor, vom invata legati la ochi cum miroase leusteanul sau mararul,  vom juca fotbal, vom merge la padure sa studiem solul, vom construi cel mai mare origami din hartie de ziar si multe si felurite alte distractii. ” Bogdan Ionescu, Palatul de Hartie

Programul pilot “Edulier” promoveaza desfiintarea barierelor sociale, a voluntariatului si antrenarea partenerilor educationali. Scoala de vara se face fara carti, caiete sau ghiozdane, metodele utilizate fiind exclusiv interactive. Ideea centrala a proiectului o constituie atelierul educational, respectiv experimentarea si punerea in practica a notiunilor teoretice acumulate. Credem in succesul proiectului. prof. Manuela Nae, vicepresedinte Quality Solutions Association, coautor al Calendarului Bunului Profesor
Costul unui atelier este de 50 lei ( pentru participantii la intreaga saptamana de proiect reducerea este de 10%, la fel si pentru frati). Locurile sunt limitate la 20/atelier.

Pentru copii din familiile in dificultate participarea este gratuita, cu ajutorul partenerului educational  Fundatia Dinu Patriciu si  a partenerului strategic  Quality Solutions Association, cu sprijinul Palatul de hartie, Dreamcatchers, ASOCIATIA Telefonul Copilului,VIZOO, Casa verde, Fun Science, WEBBuster,PRWave, Ioana, Ioana Visul Copilor, Draga mea pentru copii, , Femira Consulting.

Va puteti inscrie la email  edulier.corbeanca@gmail.com sau la tel 0744326236