Gala pentru Supervoluntari si-a desemnat voluntarul anului in judetele Brasov si Sibiu, in cadrul evenimentelor anuale de premiere care au avut loc in 29 noiembrie, la Centrul Cultural Reduta din Brasov, respectiv 3 decembrie la Hotel Continental Forum din Sibiu.

Joi seara, la Centrul Cultural Reduta din Brasov s-au decernat premiile pentru cei mai activi voluntari din judetul Brasov, voluntarul anului 2012 fiind desemnata Elana Andrews de la Fundatia pentru Asistenta Sociala si Tineret din Sacele. 

Din randul celor 30 de ONG-uri si institutii scolare aplicante si al celor 36 de voluntari juriul format din reprezentanti ai organizatorilor si institutiilor publice active în domeniul voluntariatului a ales castigatorii anului 2012:
Cel mai tanar voluntar: Bianca Timofte, Asociatia Amuradia
Cel mai varstnic voluntar: Stoian Stan, Centrul de Voluntariat Brasov
Voluntar cu idei: Mara Oprisiu, Biblioteca Judeteana G. Baritiu, Brasov
Cea mai activa organizatie: AntipaBvSNAC
Cel mai reusit proiect: Brasovul dezbate, Rotaract Kronstadt
Cel mai reusit proiect extrascolar: Prajitura vesela, Clubul Impact CTSM Codlea
Cel mai reusit proiect de voluntariat corporatist: Build 4 tomorrow, Charity Works Romania
Proiect mobilizator de resurse din comunitate: Brasovul dezbate, Rotaract Kronstadt
Jurnalistul care a promovat constant voluntariatul: Cornelia Crevean, Mix Media Grup
Premiu special: Organizatia EMMA
Premiu special: Adrian Magda, Charity Works Romania
Voluntarul anului la Centrul de tineret Brasov: Roxana Comnac
Voluntari Colors: Maria Bacanu, Olga Medrzejewska, Raul Pupaza
Cel mai simpatic voluntar: Teodora Spiru, Clubul pentru Protectia Naturii si Turism
Coordonatorul de voluntari al anului: Daniel Isaila, Tineri pentru Tineri, sucursala Brasov
Voluntarul anului: Elana Andrews, Fundatia pentru Asistenta Sociala si Tineret Sacele

Elana Andrews, voluntarul anului a fost implicata pe tot parcursul anul 2012 in proiectele educationale si sociale ale Fundatiei pentru Asistenta Sociala si Tineret din Sacele si este din Tasmania. Ea nu a putut fi prezenta la eveniment, fiind plecata din tara, insa ne-a declarat ca “este ciudat sa fii felicitat pentru ceva pe care intr-adevar iti place sa faci, sa primesc un premiu pentru voluntariat, care mi-a imbogatit viata este o onoare. ”

Surpriza serii a constituit-o organizatia Rotaract Kronstadt care a reusit sa ia doua premii, pentru proiectul “Brasovul dezbate”.

Cei aproape 300 de invitati, voluntari, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si scolilor, au petrecut seara in compania primarului George Scripcaru, care a inmanat trofeele pentru coordonatorul de voluntari si voluntarul anului, a reprezentatilor institutiilor publice active in domeniul voluntariatului, precum si a prezentatorului Dan Ghita si a artistilor invitati: Amalipen, Clubul de dans La passion, trupa de teatru 8 o'clock, Ansamblul folcloric Magura din Codlea, Bacteria H, Cezara Cretu si Andreea Hristea.

Poze de la eveniment gasiti pe www.facebook.com/asociatiacolors. De asemenea, de pe site-ul evenimentului www.supervoluntari.ro veti putea gasi in luna decembrie brosura cu descrierile nominalizatilor si proiectele participante.

In seara zilei de 3 decembrie la Hotel Continental Forum din Sibiu s-au decernat premiile pentru cei mai activi voluntari din judetul Sibiu, voluntarul anului 2012 fiind desemnat Gabriel George, de la Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc. Gala pentru Supervoluntari se afla la cea de-a VII-a editie fiind un eveniment organizat de Asociatia Colors si partenerii sai, Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen, Continental Forum si cofinantat de catre Consiliul Judetean Sibiu prin Biblioteca ASTRA Sibiu.

Din randul celor 16 ONG-uri si institutii scolare aplicante si al celor 16 voluntari juriul format din reprezentanti ai organizatorilor si institutiilor publice active în domeniul voluntariatului a ales castigatorii anului 2012:
Cel mai varstnic voluntar: Ioan Nan, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, Centrul Local Heintz Dezideriu Sibiu.
Voluntar cu idei: Florenta Cioconea, Asociatia Maini Unite
Cea mai activa organizatie: Consiliul Judetean al Elevilor Sibiu
Cel mai reusit proiect: Maini unite pentru pediatrie, Asociatia Maini Unite
Cel mai reusit proiect extrascolar: Viata la pozitiv, Asociatia Positive Life
Proiect mobilizator de resurse din comunitate: Semimaraton Sibiu, Fundatia Comunitara Sibiu
Jurnalistul care a promovat constant voluntariatul: Adina Aleonte, Kiss/Magic FM
Bloggerul anului: Andreea Milea Rusu
Premiu special: Ciprian Draghici
Premiu special: Eleonora Pokola
Premiu special: DWS
premiu special: Roxana Fusoiu
Cel mai simpatic voluntar: George Stirbu, Societatea Studentilor Medicinisti Hipocrates Sibiu
Coordonatorul de voluntari al anului: Paula Ciucur, Consiliul Judetean al Elevilor Sibiu
Voluntarul anului: George Gabriel,  Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc

Castigatorul categoriei voluntarul anului, George Gabriel, nominalizat pentru activitatea sa la numeroase festivaluri si evenimente culturale, printre care TIFF 2012, a promis ca si in anul urmator se va stradui sa fie din nou castigator.

Surpriza serii au constituit-o organizatiile Maini Unite si Consiliul Judetean al Elevilor, castigatori a cate doua premii.

Cei aproape 150 de invitati, voluntari, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si scolilor, au petrecut seara in compania dl. Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a reprezentatilor institutiilor publice active in domeniul voluntariatului, precum si a prezentatoarei Loredana Pirvu si a artistilor invitati, tineri solisti ai Palatului Copiilor si doua eleve talentate ale Col. Nat. O. Goga din Sibiu.

Poze de la eveniment gasiti pe www.facebook.com/asociatiacolors. De asemenea, de pe site-ul evenimentului www.supervoluntari.ro veti putea gasi in luna decembrie brosura cu descrierile nominalizatilor si proiectele participante.

***
Gala pentru Supervoluntari Sibiu este un eveniment organizat de Asociatia Colors si cofinantat de catre Consiliul Judetean Sibiu prin Biblioteca ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen, Continental Forum, Exact Media, Simple Mind, Sibiu 100%, Kiss FM.

Gala pentru Supervoluntari Brasov este un eveniment organizat de Asociatia Colors si finantat de catre Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Brasov, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta, Reteaua CAN, Inspectoratul Scolar Judetean Brasov, Eliana Mall, Exact Media, Simple Mind, Madstel Impex SRL, stiribrasov.ro, codpress.ro, newsbv.ro,  codlea-info.ro, Romania pozitiva si Kiss FM.

Pentru informatii legate de Gala pentru Supervoluntari 2012 ne puteti contacta la telefon 0745-052151 sau email as_colors@yahoo.com.

Colors, infiintata in 2008, are ca misiune dezvoltarea indivizilor si a comunitatilor din care fac parte pentru a face fata provocarilor vietii actuale, implementand proiecte educationale si de voluntariat pentru timpul liber si vacante, destinate copiilor, tinerilor si varstnicilor din Brasov si Sibiu. Mai multe gasiti pe www.plinideidei.ro.