Incepand cu luna iulie, reteaua de de inchiriere biciclete Cicloteque isi va premia utilizatorii: cel de-al 30.000-lea utilizator va primi cadou o bicicleta Cruiser Electra neagra, daca castigatorul este baiat sau roz daca este fata.

Utilizatorii inregistrati deja in sistem sau cei noi care inchiriaza o bicicleta din centrele Cicloteque din Parcurile Herastrau, Tineretului, Drumul Taberei si Titan si de la Facultatea de Drept au sansa sa fie castigatori daca inchiriaza o bicicleta in perioada urmatoare.

Promotia Electra va fi valabila pana la finalul sezonului de mers cu bicicleta, urmand ca cei doi parteneri, Cicloteque si Infracons SRL, sa premieze si alti utilizatori Cicloteque.  Cicloteque si Infracons SRL, distribuitor unic al marcii Electra in Romania (www.electrabike.ro, https://www.facebook.com/ElectraRomania), isi propun sa incurajeze utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ cu beneficii pentru mediu si sanatate. Numarul biciclistilor din Bucuresti este din ce in mai mare de la un an la altul, lucru observabil si in cresterea numarului de utilizatori ai bicicletelor puse la dispozitia bucurestenilor de centrele de inchiriere Cicloteque. Pentru a-i rasplati pe cei care sunt interesati de mersul pe bicicleta, dar nu au una, mai multi utilizatori Cicloteque vor fi premiati cu biciclete Cruiser Electra pana la inchiderea centrelor de inchiriere la finalul sezonului.  

Pentru inceput, va fi premiat cel de-al 30.000-lea utilizator din sistemul Cicloteque. In urma inchirierii unei biciclete, fericitul utilizator sau fericita utilizatoare va primi o bicicleta Electra neagra sau roz pe care o va putea folosi pentru deplasarea pe doua roti. Pentru mai multe detalii, regulamentul concursului este disponibil la http://maimultverde.ro/cms/regulamentul-concursului-de-inchirieri-de-biciclete-cicloteque.

In prezent, in sistemul Cicloteque s-au inregistrat peste 28.000 de utilizatori, astfel incat castigatorul bicicletei va fi premiat la finalul lunii iulie.   „Zecile de mii de inchirieri de la centrele Cicloteque ne fac sa ne dam seama cat de mult a crescut interesul pentru mersul pe bicicleta in Bucuresti in ultimii ani. Tuturor celor care au pus sau vor pune umarul la aceasta crestere vrem sa le multumim si sa le transmitem ca anul 2011 va fi unul prlin de surprize, de la deschiderea centrelor noi din Parcurile Titan si Drumul Taberei, la premierea cu biciclete Electra a celor mai norocosi dintre ei”, a declarat Stefan Bradea, Manager proiect Cicloteque.

„Marca Electra este recunoscuta international ca brandul care a repopularizat bicicleta de tip cruiser. Prin excelenta, expresie si inovatie, bicicletele Electra sunt cu adevarat speciale, usor de condus, eficiente! Indiferent de motivul pentru care va place mersul pe bicicleta, fitness, distractie, recreere sau pentru protectia mediului, Electra are stil pentru orice preferinte. Experimentati "The Electra Way to Roll" alegind un Ticino, Townie, Cruiser, Amsterdam sau Kids. Felicitam si incurajam MaiMultVerde si Cicloteque in demersul lor de a extinde mersul pe bicicleta ca varianta alternativa de transport", a declarat Elena Sauca, reprezentant al distrubuitorului. 

 
***
Note pentru jurnalisti 
1. Cicloteque este o retea de bike-sharing cu cinci centre de inchiriere biciclete in Bucuresti: la Facultatea de Drept si in parcurile Herastrau, Tineretului, Drumul Taberei si Titan. Noutatea serviciului Cicloteque o reprezinta posibilitatea inchirierii bicicletei dintr-un centru si returnarea in alt centru.

In 2011, Cicloteque pune la dispozitia doritorilor 400 de biciclete si echipamentele de protectie (antifurt, casca de protectie, manusi, genunchiere etc.) necesare deplasarii in siguranta. Inchirierea si rezervarea bicicletelor se poate face si online prin intermediul sistem de inregistrare a utilizatorilor pe site-ul www.cicloteque.ro. Tarifele de inchiriere a bicicletelor sunt foarte prietenoase: 2 lei pe ora, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru doua zile, iar studentii, pensionarii si somerii beneficiaza de tarife speciale, reduse la jumatate. 11.970 de utilizatori s-au inscris in 2010 in sistemul Cicloteque, beneficiind de avantajele oferite de acesta, iar bicicletele au fost inchiriate de peste 20.000 de ori. Cele 300 de biciclete disponibile au fost inchiriate pentru un total de 35.000 de ore, ceea ce la o medie de 10 km parcursi pe ora reprezinta o economie de 52,5 tone de CO2 emise in atmosfera.

2. Infracons SRL este distribuitorul oficial in Romania al marcilor Electra, Brompton, Brooks, Pashley, Saracen si Yakkay. Bicicletele importate de Infracons se pot gasi in magazine din Bucuresti, Cluj, Targoviste, Ploiesti si Timisoara. 


Informatii suplimentare: Anamaria Bogdan, Director comunicare MaiMultVerde, email anamaria.bogdan@maimultverde.ro, tel. 0755 224816