Emil Pirtoc, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din rugby, este astazi invitatul celei de-a opta editii a intalnirilor saptamanale din cadrul seriei Dialoguri cu Mentori, la care participa 60 de copii cu abiltiati inalte care fac parte din primul Programul de Inovatie Didactica desfasurat in Bucuresti de IRSCA Gifted Education in parteneriat cu Inspectorat Scolar Sector 6.

Emil Pirtoc (51 de ani) este din 2009 presedintele CCA din rugby, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu. El le va vorbi copiilor despre calitatile pe care trebuie sa le aiba un jucator profesionist, despre cum se ajunge in aceasta meserie si despre ce inseamna arbitrajul sportiv. Interactiunea este o sansa pentru copii pentru educatie sportiva si in special, pentru a aprecia RUGBY-ul.

La eveniment vor participa cca. 60 de copii, cu varste de la 9 la 14 ani, ce fac parte dintr-o Scoala de Excelenta ca are loc la noul infiintat Centrulde Inovatie Didactica, proiect derulat de organizatia non-profit IRSCA Gifted Education in sectorul 6, Bucuresti, din toamna anului 2010. Prin acesta se urmareste dezvoltarea inteligentelor multiple si dezvoltarea personala a copiilor cu abilitati inalte prin completarea educatiei de stat prin programe gandite sa-i ajute pe copiii "gifted" sa se dezvolte armonios.

Despre Seria Dialoguri cu Mentori

Seria Dialoguri cu Mentori, compusa din intalniri saptamanale de cate o ora si 30 de minute, face parte din programul Centrului de Inovatie Didactica si a fost gandita pentru a le da copiilor sansa de a se intalni cu personalitati care sa le foloseasca drept mentori sau cu talente din domenii diverse care sa imparta cu ei cunostinte importante. Practic este un modul de formare care va aduce o extraordinara valoare adaugata proiectului, reprezentand o ocazie speciala pentru copiii selectionati sa intre in dialog timp de 1-2 h/ intalnire, cu oameni autentici, oameni realizati, cu succes profesional, uman sau social. Impactul este unul dintre cele mai importante pentru viata acestor copii, prin formarea unor modele de viata autentice.

Seria Dialoguri cu Mentori, care a ajuns la intalnirea nr. 8, este cooordonata de Paul Dumitru, freelancer in comunicare si jurnalism. Propuneri privind persoane talentate care sa vina sa le vorbeasca copiilor pot fi trimise la adresa paul.sdumitru[at]gmail[punct]com.

Adresa Centrului de Inovatie Didactica (CID) este: Str. Pascani, nr. 6, in cadrul Scolii 155 "Preasfanta Fecioara Maria". De asemenea, informatii si fotografii despre proiect pot fi gasite la adresa www.giftededu.org.Intalnirea are loc intre orele 18.30 - 19.30, miercuri, 24 Noiembrie la CID.    Date de contact Contact:
Paul Dumitru, jurnalist
paul.sdumitru@yahoo.com
+40 749 159 051

paul.sdumitru[at]gmail[punct]com.

 Site:
www.giftededy.org

Cuvinte cheie:

Emil Pirtoc, copiii cu abilitati inalte, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Federatia Romana de Rugby, rugby, SERIA Dialoguri cu Mentori, Paul Dumitru, IRSCA Gifted Education