41 de judete ale tarii au derulat faza judeteana a concursului pentru elevi „Diversitatea – O sansa in plus pentru viitor”, la care au concurat peste 500 (formate din aproximativ 3000 elevi) care s-au inscris in toata tara. Competitia este organizata de catre Centrul Regional PER pentru Europa Centrala, de Est si de Sud-Est, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii. Cele mai multe echipe s-au inscris in judetele Dolj, Iasi, Salaj, Caras Severin, Bacau si Brasov. Mobilizarea elevilor se datoreaza activitatii dedicate a inspectorilor pentru problemele educationale ale rromilor din cadrul inspectoratelor judetene scolare si cadrelor didactice indrumatoare de echipe.

Fiecare judet trimite castigatoare a fazei judetene din categoria de varsta 10-14 ani si cea castigatoare din categoria de varsta 15-18 ani la faza regionala a concursului. Fazele regionale se vor organiza in judetele: Bucuresti, Arges, Caras Severin, Iasi si Mures. Echipele sint formate din cite cinci elevi de diferite etnii. Fiecare echipa va prezenta o proba de creativitate care se inspira din diversitatea culturala a membrilor echipei si o proba de cultura civica teoretica.

Castigatorii vor participa in data de 18 decembrie la faza nationala. Concursul national pentru elevi este parte a Campaniei „Diversitatea – O sansa in plus pentru viitor” a Centrului Regional PER si a Departamentului pentru Relatii Interetnice al Guvernului Romaniei si se deruleaza sub egida Anului Egalitatii de sanse pentru Toti al Uniunii Europene avind drept scop promovarea cunoasterii si acceptarii diversitatii culturale, etnice, religioase si lingvistice din Romania in vederea combaterii prejudecatilor si a discriminarii.

Detalii suplimentare se pot afla de la Maria Koreck, director programe la Centrul Regional PER, 0722-318605. (www.per.org.ro, DIVERS - www.divers.ro)