Cele 300 de biciclete Cicloteque vor fi depozitate peste iarna intr-unul din spatiile puse la dispozitie de EuroMiniStorage. Incepand de 1 aprilie 2010, MaiMultVerde beneficiaza de sprijinul EuroMiniStorage, cea mai moderna si mai sigura solutie de depozitare din Romania. Spatiul pus la dispozitie de EuroMiniStorage este folosit de MaiMultVerde pentru depozitarea in siguranta a materialelor si uneltelor folosite in proiectele desfasurate, precum si pentru bicicletele Cicloteque in perioada in care acestea nu sunt folosite.

Spatiul de 100 de metri patrati pus la dispozitie de Euro Mini Storage rezolva problema depozitarii bicicletelor Cicloteque pe perioada iernii, cand cele trei centre de inchiriere sunt inchise. Cele 300 de biciclete sunt depozitate in conditii de maxima siguranta la EuroMiniStorage, astfel incat in aprilie 2011, cand se vor deschide centrele Cicloteque, sa poate fi folosite din nou.
  
Unitatea de depozitare este accesibila in intervalul 07.00-23.00, are un sistem de alarma propriu si sistem de acces cu cartele magnetice. Clientii pot beneficia si de transport, cu ajutorul autovehiculelor puse la dispozitie de EuroMiniStorage, precum si de materiale auxiliare necesare unei bune depozitari si organizari a spatiului (materiale izolante, banda adeziva, cutii de carton, rafturi etc.). Valoarea comerciala standard a serviciului pus la dispozitie de Euro Mini Storage se ridica la suma de 350 euro fara TVA.
  

„EuroMiniStorage sustine Cicloteque, demonstrand astfel ca mersul pe bicicleta si protectia mediului pot fi sprijinite indiferent de activitatea comerciala desfasurata. Multumim EuroMiniStorage pentru ca a creat mai mult spatiu pentru mai mult verde”, a declarat Doru Mitrana, director executiv Asociatia MaiMultVerde.


“Proiectul Cicloteque ne-a placut inca de la inceput. Desi, la prima vedere s-ar putea spune ca nu exista nicio legatura intre EuroMiniStorage si Cicloteque, noi ne-am gandit ca, daca Asociatia MaiMultVerde ii ajuta pe bucuresteni sa respire un aer mai curat afara, EuroMiniStorage le asigura aerul si spatiul necesar in case”, spune Danu Temelie, Managing Partner EuroMiniStorage.

 

***
Note pentru jurnalisti:

1. Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro), organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii doi ani de functionare, 2008 si 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieti, a strans 262 de tone de deseuri, a deschis primul centru de inchiriat biciclete din Bucuresti, Cicloteque, a derulat doua campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii doi ani a depasit 1.800.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.

Informatii la zi despre MaiMultVerde si proiectele desfasurate sunt disponibile pe www.maimultverde.ro.
 

2. Cicloteque este o retea de bike-sharing cu trei centre de inchiriere biciclete in Bucuresti: la Facultatea de Drept si in parcurile Herastrau si Tineretului. Noutatea serviciului Cicloteque o reprezinta posibilitatea inchirierii bicicletei dintr-un centru si returnarea in alt centru.

In 2010, Cicloteque a pus la dispozitia doritorilor 300 de biciclete si echipamentele de protectie (antifurt, casca de protectie, manusi, genunchiere etc.) necesare deplasarii in siguranta. Inchirierea si rezervarea bicicletelor s-a putut face si online prin intermediul noului sistem de inregistrare a utilizatorilor pe site-ul www.cicloteque.ro. Tarifele de inchiriere a bicicletelor au fost foarte prietenoase: 2 lei pe ora, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru doua zile, iar studentii, pensionarii si somerii au beneficiat de tarife speciale, reduse la jumatate.

11.970 de utilizatori s-au inscris in 2010 in sistemul Cicloteque, beneficiind de avantajele oferite de acesta, iar bicicletele au fost inchiriate de peste 20.000 de ori. Cele 300 de biciclete au fost inchiriate pentru un total de 35.000 de ore, ceea ce la o medie de 10 km parcursi pe ora reprezinta o economie de 52,5 tone de CO2 emise in atmosfera.
 

3. Euro Mini Storage si-a deschis oficial portile la inceputul anului 2010 si este unicul serviciu de depozitare cu autoservire din Romania. Serviciul ofera clientilor conditii de depozitare si siguranta fara precedent, adresandu-se atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice. Euro Mini Storage a fost fondat de catre un grup de investitori canadieni printr-o investitie de aproape 8 milioane de euro pe piata imobiliara si a serviciilor de depozitare din Romania. Locatia, situata in partea de est a Bucurestiului, pe Bd. Theodor Pallady la nr 42 J, ofera clientilor peste 1000 de unitati de depozitare (cu dimensiuni cuprinse intre un metru patrat si 35 de metri patrati), accesibile pe baza cartelelor magnetice.

Clientii pot accesa site-ul www.euroministorage.ro pentru informatii suplimentare.

Informatii suplimentare:
Anamaria Bogdan, Director comunicare MaiMultVerde, email anamaria.bogdan@maimultverde.ro, tel. 0755 224816