Avem placerea sa va invitam la evenimentul organizat in cadrul “Euromapping” 2009, care va avea loc pe data de 10 decembrie 2009, la Sediul CENTRAS, Bd. Maresal Averescu nr.17, Pavilion F, et.3, sector 1, Bucuresti, intre orele 11.30 – 13.30.

Intalnirea are ca obiectiv prezentarea rezultatelor Studiului Euromapping 2009 cu privire la situatia alocarii fondurilor pentru dezvoltare de catre statele donatoare din Europa, precum si date comparative cu alte state donatoare din afara Europei, cu accent pe situatia alocarii fondurilor pentru sanatate, inclusiv in domeniul sanatatii reproducerii. Euromapping furnizeaza atat o vedere de ansamblu asupra contributiilor comparative ale diferitelor organisme si tari, precum si informatii detaliate despre contributia individuala a fiecarei tari donatoare, de-a lungul timpului.

Intalnirea se desfasoara in cadrul Proiectului “Euromapping”, desfasurat de German Foundation for World Population (DSW) si European Parliamentary Forum on Population and Development (EPF), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Proiectul este implementat in Romania de Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS), membra afiliata a Federatiei Internationale de Planificare Familiala (IPPF) si membra a Federatiei ONG-urilor pentru dezvoltare in Romania (FOND).

Scopul proiectului este de a crea grupuri de presiune in randul factorilor de decizie, ONG-urilor europene, reprezentantilor ODA (Overseas Development Assistance) si a media in vederea cresterii nivelului de finantare alocate pentru respectarea si asigurarea globala a drepturilor si serviciilor de sanatate sexuala si a reproducerii.

Obiectivul specific al proiectului este cresterea constientizarii in randul factorilor de decizie, ONG-uri europene, formatorilor de opinie si a societatii civile in general referitor la importanta accesului universal la sanatatea sexuala si a reproducerii, ca factor cheie pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului (MDGs), precum si luarea angajamentului politic pentru finantare in acest domeniu.

Prezentarea rezultatelor studiului “Euromapping” va fi facuta de reprezentantul Forumului Parlamentar European pentru populatie si dezvoltare (EPF), domnul Miguel Ongil, Programme Officer.

Reuniunea se va desfasura intre orele 11.30 - 13.00 si va fi urmata de o Conferinta de presa, la care ne-ar face placere sa va avem alaturi.

Cu speranta ca veti participa la evenimentul din data de 10 decembrie, va multumim si va rugam ne confirmati participarea la Sediul Central SECS, persoana de contact Anuta Iuga, telefon 021.310.33.13, 0721.217.630, fax 021.310.33.86, sediu@secs.ro.