Saptamana Nationala a Voluntariatului 2008 iti aduce un plus de oportunitati: Voluntary Service Overseas (VSO), o organizatie din Marea Britanie cu 50 de ani de experienta in trimiterea de voluntari in tari in curs de dezvoltare, in colaborare cu Pro Vobis - Centrul National de Voluntariat dau start unei campanii de recrutare de voluntari printre profesionistii din Romania!

Oferta se adreseaza persoanelor calificate si cu o experienta de minim 2-3 ani in diverse domenii de activitate, care sunt dispuse sa lucreze pe o perioada de 1-2 ani in beneficiul unor comunitati dezavantajate din Africa si Asia care au mare nevoie de energia si cunostintele lor profesionale. Programul nu presupune nici un fel de taxa de inscriere, VSO asigurand sprijin financiar complet voluntarilor sai, atat inainte de plecare, pe parcursul stagiului, cat si dupa reintoarcerea in tara.

Campania de recrutare beneficiaza de propria pagina de web, www.voluntariat.ro/vso- un site care ofera toate informatiile necesare despre conditiile care trebuie indeplinite pentru a participa la un astfel de stagiu de voluntariat, modul de inscriere si selectie si ce inseamna a fi voluntar intr-o tara straina. Intra acum pe site pentru a afla toate detaliile!
Centrul National de Voluntariat Pro Vobis exista pentru a promova si dezvolta voluntariatul ca o resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea romaneasca.

VSO (UK) este o organizatie caritabila de dezvoltare internationala, care actioneaza prin trimiterea de voluntari in tari in curs de dezvoltare. In loc sa trimita mancare sau bani, VSO trimite persoane din diferite domenii profesionale care isi doresc sa aiba sansa de a-si aduce contributia in lupta contra saraciei. Acesti voluntari lucreaza in parteneriat cu colegii si comunitatile respective, pentru a-si impartasi competentele si cunostintele profesionale si pentru a realiza impreuna o schimbare in bine. Viziunea VSO este aceea a unei lumi lipsita de saracie, in care oamenii contribuie impreuna pentru a-si realiza potentialul; o lume in care oamenii din toate culturile sunt considerati egali, in care acestia invata unii de la ceilalti si impartasesc o viziune comuna asupra drepturilor si responsabilitatilor proprii ca cetateni globali.
 
Contact:
Email: international@voluntariat.ro
Tel.: 0755 - 045 105
www.voluntariat.ro/vso