Cluj-Napoca,  28 iunie 2010 – Grupul de clujeni care va propune cea mai bună inițiativă de amenajare a unui spațiu urban din Cluj va primi din partea Fundației Comunitare Cluj (FCC) o finanțare de până la 6.500 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru a da viaţă propunerii câştigătoare. Concursul va fi lansat marți, 6 iulie, şi se desfăşoară în cadrul programului „Fiecare parc are povestea lui!”, derulat cu sprijinul companiei de credite de consum Provident Financial România.  
 
Clujenii care vor o schimbare în comunitatea lor pot trimite propunerile de revitalizare a unei zone publice – fie un parc sau un teren de joac㠖 până pe 5 august 2010, prin poștă, la adresa Fundației Comunitare Cluj (str. Cloșca, nr. 6, ap. 2, Cluj-Napoca) sau prin e-mail, la adresa mariana.salagean@fundatiacomunitaracluj.ro. 
„Comunitatea știe cel mai bine care sunt nevoile orașului. Fiecare dintre noi vedem ce-i lipsește locului de joacă de lângă bloc sau parcului din cartier şi de multe ori am vrea să facem ceva să schimbăm lucrurile. Ei bine, prin acest proiect, clujenii au şansa să facă o schimbare în comunitatea lor, de exemplu, să propună soluții creative de reamenajare a unor parcuri dragi lor. În plus, ei vor putea să ni se alăture şi să ne dea o mână de ajutor la implementarea propunerii câştigătoare”, a precizat Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj.
 
Proiectul „Fiecare parc are povestea lui!” este finanţat de compania de credite de
consum Provident Financial România. În plus, mai mulți voluntari – angajaţi şi
reprezentanţi ai companiei – vor participa la reamenajarea parcului sau terenului de joacă declarat câştigător.
„Suntem bucuroşi să putem contribui la dezvoltarea comunităţilor în care clienţii,
reprezentanţii şi angajaţii noştri trăiesc şi lucrează. Pe lângă diversele proiecte de
responsabilitate socială pe care le sprijinim, voluntariatul este modul prin care înţelegem să fim o companie responsabilă. De altfel, peste 200 de angajaţi Provident au ales să participe la acţiuni de voluntariat în timpul lor liber în ultimii ani şi dispunem de politici care le permit acestora să se implice ca voluntari în proiectele noastre de responsabilitate socială chiar şi în timpul programului”, a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial România.
Proiectul finanțat prin programul „Fiecare parc are povestea lui!" va avea o componentă de educație civică, dar și o componentă de dezvoltare comunitară și de protecția mediului. Printre tipurile de activități care pot fi susținute se numără cele de ecologizare, plantare, gazonare, punerea în valoare, modernizarea unor spații de joacă sau zone verzi, dotarea cu mic mobilier urban specific (bănci, indicatoare, căsuțe pentru păsări, elemente de decor).

Pentru mai multe detalii despre regulamentul concursului, accesaţi:
http://www.fundatiacomunitaracluj.ro/parcultau.

***
Fundaţia Comunitară Cluj
Misiunea Fundaţiei Comunitare Cluj este îmbunătaţirea vieţii locuitorilor din zona
Cluj, prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative de dezvoltare locală.
Programele noastre sprijină implicarea civică, educaţia tinerilor şi a copiilor, cultura, integrarea în viaţa comunităţii a grupurilor defavorizate, voluntariatul, parteneriatele şi dezvoltarea comunitară. Până în prezent, FCC a gestionat şi a oferit finanţări în valoare totală de 435.000 RON, pentru 95 de proiecte în cadrul programelor YouthBank, Grădina Verde de la Grădi, Collegium: Excelenţă în Educaţie, Fondul pentru Iniţiative Comunitare, Fondul Softvision şi 30 de burse.
 
Provident Financial România 
Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în
Registrul General al Băncii Naționale a României și membră a Asociației Societăților
Financiare din România (ALB).
Provident sprijină primul program non-profit de educaţie financiară din România destinat publicului larg. Programul este derulat de APC România sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (www.bugetulfamiliei.ro). De la începutul activității în România, Provident a investit peste 275.000 de euro în programe de responsabilitate socială.
În 2009, Provident s-a clasat pe locul al doilea în topul companiilor mari din România cu cele mai ridicate niveluri de implicare şi mulţumire ale angajaţilor, potrivit unui studiu realizat de Hewitt Associates, un consultant independent în resurse umane.
 
Persoană de contact:
 
Dana Stoica
Coordonator comunicare și atragere de fonduri
dana.stoica@fundatiacomunitara.ro
0733932558