Esti licean, student sau tocmai ai terminat facultatea si vrei sa te implici intr-un proiect cu si pentru tineri? Fii voluntar pentru alegerea Consiliului Tinerilor din Sectorul 1 Bucuresti!

 

In Sectorul 1 va fi ales un Consiliu Local al Tinerilor care sa reprezinte, la nivelul comunitatii, tinerii din Sectorul 1 Bucuresti.Vor participa la vot toti elevii din clasele a IX-a si a X-a pentru a-si desemna reprezentantii pentru un mandat de 2 ani. Alegerile sunt facute dupa modelul adultilor - un proces electoral democratic, administrat chiar de tineri. Odata ales, Consiliul Local al Tinerilor va organiza proiecte, cu prioritate in beneficiul tinerilor din Sectorul 1 Bucuresti. Consiliul Local al Tinerilor este autonom si nu este afiliat politic.

 

Pentru realizarea alegerilor avem nevoie de tine! Implica-te in organizarea alegerilor Consiliului Tinerilor din Sectorul 1 ca voluntar si sprijina tinerii sa decida cine ii va reprezenta!

 

Ce are de facut un voluntar?

Fiecare voluntar (sau echipa de voluntari) are in responsabilitate cate un liceu din Sectorul 1, unde:

  • Va explica ce inseamna un consiliu local al tinerilor si cum se organizeaza alegerile in clasele de a IX-a si a X-a
  • Va pregati si asista birourile electorale (formate din elevi) pentru organizarea alegerilor (distribuirea cartilor de alegator, crearea listelor electorale, organizarea zilei votului etc.)
  • Va organiza, impreuna cu birourile electorale, un cadru de campanie electorala pentru candidati

 

Daca te-ai hotarat sa te alaturi echipei noastre, ne poti contacta pana la data de 25 noiembrie 2009 la adresa de mail: cezara@centras.ro, persoana de contact: Cezara Hurduc.

 

Alegerea Consiliului Local al Tinerilor din Sectorul 1 Bucuresti este un proiect de educatie civica realizat de CENTRAS, in parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publica – CeRe, cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si al Inspectoratului Scolar Sector 1 Bucuresti. 

 

Metodologia alegerilor se bazeaza pe modelul PAL-TIN promovat de Asociatia MASTER Forum. Proiectul este finantat de CEE Trust – Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

 

 

Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS

Bd. Maresal Averescu nr.17, pavilion F, etaj 3, sector 1, Bucuresti

021 223 00 10

www.centras.ro