Fundatia Soros Romania relanseaza competitiile de proiecte pentru finantari sub 25.000 USD din "Fondul de Urgenta".

Solicitanti eligibili: organizatiile eligibile sunt cele non-guvernamentale (asociatii, fundatii). Pot aplica pentru finantare si organizatiile non-guvernamentale aflate in impas financiar, organizatii ce risca sa fie inchise, dar care au un portofoliu de proiecte de impact si cu un numar considerabil de beneficiari.

O organizatie poate sa trimita cel mult doua proiecte.

Activitati eligibile
Programul de finantare se adreseaza in special grupurilor vulnerabile afectate de criza si incurajeaza interventiile inovatoare, de sprijinire a valorilor societatii deschise si care contribuie la coagularea solidaritatii sociale.

Un element foarte important in procesul de selectie este cel al impactului proiectului asupra grupului tinta, alaturi de caracterul de urgenta al proiectului.

Nu exista o restrictie tematica, insa sunt incurajate aplicatiile din partea organizatiilor care deruleaza activitati de incluziune sociala a copiilor si tinerilor.

Exemple de initiative care pot fi sprijinite: programe educationale sau de sanatate pentru copiii apartinand grupurilor vulnerabile, implementarea de tehnici vocationale creative, de instruire profesionala, pentru persoanele fara locuri de munca, proiecte destinate nevoilor urgente de dezvoltare si imbunatatire a calitatii vietii tinerilor, proiecte de sprijinire a institutiilor culturale cu o situatie financiara precara, care risca sa fie inchise etc.
Conditii de finantare
Organizatiile interesate pot sa obtina o finantare sub 25.000 USD din "Fondul de Urgenta".

Termene limita
Proiectele vor fi trimise prin completarea formularului electronic, pana la data de 19 iunie 2011, ora 24.00. Proiectele vor fi evaluate, cel mai probabil, in cursul lunii august 2011.

Evaluarea proiectului se realizeaza in Romania si, in functie de numarul de proiecte primite, procesul de evaluare dureaza intre 2 si 3 luni.

Sursa: Finantare.ro