Florin Chilian si Mihai Margineanu vor canta pro bono joi, 02 februarie 2012, in Cafeneaua Actorilor (Bd. Tineretului nr. 43, Parcul Tineretului), incepand cu ora 19:00, pentru liceenii bucuresteni. Cei doi artisti au acceptat, la invitatia tinerilor din YouthBank, sa cante pentru strangerea de fonduri necesare finantarii de proiecte scrise de liceenii din Bucuresti.

YouthBank este un program de educatie si antreprenoriat social, organizat la nivel national de ARC – Asociatia pentru Relatii Comunitare si la nivel local de Fundatia Comunitara Bucuresti. Programul, care in 2011 a fost desemnat la Gala Voluntarului, Cel mai bun proiect de voluntariat in domeniul tineret, este sprijinit, la nivel national, de BCRBanca Comerciala Romana.

Alice Mircescu, licean in echipa YouthBank Bucuresti, declara: "Suntem extrem de bucurosi ca Florin Chilian si Mihai Margineanu ne-au acceptat propunerea. La inceput eram destul de sceptici, dar iata ca, dupa mai multe discutii, cei doi au acceptat si, in acest fel, se alatura artistilor din Romania care sunt preocupati de tineret si de prioritatile acestora. Banii rezultati din vanzarea biletelor vor fi folositi pentru crearea fondului YouthBank, fond cu ajutorul caruia vom putea finanta proiecte ale colegilor nostri, si in final, cu care vom schimba fata orasului.”

In Romania, YouthBank are o traditie de 5 ani, fiind  lansat in Cluj-Napoca in 2006. In prezent, programul exista in 7 orase: Alba-Iulia, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Odorheiu Secuiesc, Timisoara si Tirgu Mures. Echipa YouthBank Bucuresti, formata din 19 liceeni, a reusit in cele doua editii ale programului sa creeze un fond de investitii in valoare de 15.000 de euro din care au fost finantate 24 proiecte initiate de elevii bucuresteni
 

 
In 2010, programul YouthBank a fost desemnat Cel mai bun proiect educational al anului, in cadrul Galei Premiilor in Educatie organizata de Fundatia Dinu Patriciu.

La nivel local, programul este sprijinit de: Coca-Cola Hellenic, Jerry’s Pizza, granturi.ro, eurodesk, zelist, Cluburile de Film – One World, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, TPU.ro, Gala Societatii Civile, stiriong.ro, ANBCC, reper 21, Societal, CLTB 1, Fundatia Leaders, Teen Press, tilllate.com, B365.ro, lumebuna.ro, amdoar18ani.ro si calificativ.ro.
 

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la e-mail: bucuresti@youthbankromania.ro sau la numarul de telefon: 0721 84 85 66.
Site-ul local al programului: bucuresti.youthbankromania.ro
Site-ul national al programului: youthbankromania.ro