In cadrul manifestarilor prilejuite de Ziua Mondiala de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulatie, AVAC impreuna cu membrii Delegatiei Permanente Interministeriale de Siguranta Rutiera  -D.P.I.S.R., dar si ONG-urile implicate in domeniu, precum AVA, ASCOR, FRAVA, organizeaza cea de a III-a editie a Forumului Sigurantei Rutiere - manifestare a societatii civile implicate.

Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului, Camera Deputatilor, sala CONSTANTIN BRANCUSI, intrarea Izvor, joi, 13 noiembrie 2008 ora 9.30.

Organizat in modulele CAUZE – CONSECINTE – SOLUTII, forumul asteapta si parerea dumneavoastra privind fenomenologia sigurantei rutiere in tara noastra, pentru a se putea identifica si alte modalitati de reducere a numarului accidentelor de circulatie, flagelul inceputui de mileniu.

Sambata, 11 noiembrie orele 11 la Biserica Sf. Gheorghe nou (Km 0) va avea loc o slujba de comemorare a victimelor accidentelor de circulatie.

Despre Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie:
Infiintata in 2000 ca gestionar al actualitatii emotionale in domeniu, membru al Federatiei Europene a Victimelor Accidentelor Rutiere FEVR, al Preventiei Rutiere Internationale PRI, semnatara a Cartei Europene a Sigurantei Rutiere, detine filiale, sucursale si organizatii teritoriale, numara mii de membrii aderenti si sustinatori, este initiator sau sustinator al mai mutor masuri specifice: introducerea numarului unic de urgenta (112), extinderea SMURD, noul Cod Rutier, organizator sau partener al unor programe si evenimente ca "Disperare pe Asfalt", "Stop Accidentelor Rutiere - Viata are Prioritate".

Despre C.I.S.R:
Consiliul Interministerial de Siguranta Rutiera, organ al puterii executive, a fost infiintat prin HG 437/1995 si modificata prin HG 901/2008. Fac parte din CISR: reprezentanti ai opt ministere precum si ai autoritatilor locale – PMB, ai structurilor asociative ale autoritatilor administratiei publice locale recunoscute de lege: Federatia Autorititilor Locale din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania, Asociatia Oraselor din Romania, Asociatia Comunelor din Romania, Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania.