Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) Bucuresti, avand ca partener local Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, are onoarea de a va invita sa participati la seminariile si discutiile publice organizate cu ocazia ONGFest in zilele de 16, 17 si 18 septembrie in Bacau.

Seminariile abordeaza teme si subiecte de interes pentru domeniul ONG si publicul larg, cum ar fi comunicare si relatia cu mass-media, economia sociala, relatia cu autoritatile publice, solutii de dezvoltare ale sectorului non-profit. Unul dintre cele mai importante seminarii se va desfasura chiar vineri, incepand cu ora 11:00 si va aborda tematica relatiei ONG-uri- autoritati publice, bucurandu-se de participarea reprezentantilor celor mai importante institutii ale administratiei locale. Lista completa si descrierea acestor seminarii le regasiti in pagina a doua a invitatiei.

Va rugam sa ne confirmati participarea unui reprezentant al institutiei dumneavoastra si seminariile la care va participa pana joi 15 septembrie, telefonic (0234585658) sau pe e-mail (secretariat@fsc.ro). Mai multe detalii puteti afla pe site-ul www.ongfest.ro

Agenda seminarului:

Vineri, 16.09.2011 - 11:00 - Sala Mica a Prefecturii
Relatia ONG-uriautoritati publice

Seminar moderat de  Nicoleta Zarnescu, director Cancelaria Prefectului
Invitati speciali din partea: DMMSF Bacau, DSP Bacau, ISJ Bacau, Primaria Bacau, CJ Bacau, AJOFM si alte institutii publice    ONG-uri si autoritai publice se vor intalni intr-un context amical pentru a discutaprobleme serioase: cum comunicam mai bine, cum ne putem ajuta reciproc, cum colaboram  pentru realizarea unor proiecte utile comunitatii. Se va discuta si despre finantari, exemple de buna practica, probleme care impiedica buna colaborare intre cele doua sectoare.

Sambata, 17.09.2011 - 13:00 - Sala de conferinte a Hotelului Decebal   
Solutii eficiente si inovative BCR pentru ONG -uri

Lilieana Andrei BCR, Coordonator regional microintreprinderi
Echipa Coordonare Regionala Micro Nord Est
Directia Managementul Segmentelor Retail
- Implicarea activa in comunitate si alinierea la nevoile comunitatii a BCR- Erste a generat  parteneriate de succes cu ONG –urile in  domeniul educatiei financiare, al  dezvoltarii antreprenoriale, al sustinerii afacerilor sociale.  Seminarul BCR va invita sa aflati  cele mai noi solutii create  pentru ONG-uri  !”   

Sambata, 17.09.2011 - 14:30 - Sala de conferinte a Hotelului Decebal   
Comunicare publica si relatia cu mass media
Moderator: Roxana Mihalache – Grafiti PR    De ce e important sa comunicam si cum comunicam eficient activitatea organizatiei noastre? Este PR-ul o simpla "lauda de sine" sau un mijloc la indemana de a ne tine partenerii si comunitatea aproape si corect informati despre noi? Ce asteapta mass-media de la noi si noi de la ei? cateva intrebari care isi vor gasi raspunsul intr-un seminar interactiv, cu cartile pe masa, mediat de un specialist in comunicarea cu mass-media de la Grafitti PR

DUMINICA, 18.09.2011
- 13.30-16.30 - Sala de conferinte a Hotelului Decebal
Economia Sociala - Dezbatere regionala
Moderator Valentina Bogdan FDSC    Vo fi dezbatute teme de interes comun cum ar fi:
- situația actuala a diverselor sectoare ale economiei sociale pe baza rapoarelor preliminare dedicate acestor sectoare în cadrul proiectului Prometeus implementat de FDSC;
-cadrul legal pentru economia socială;
- politici sociale și de ocupare pentru grupurile defavorizate.


***
ONGFest
este organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in cadrul proiectului PROMETEUS - Promovarea economiei sociale in România prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene, cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Investeste in oameni!, cu sprijinul financiar al Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe.
Pentru mai multe detalii, va rugam accesati site-ul www.ongfest.ro.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, la initiativa Comisiei Europene. FDSC este o “organizatie pentru organizatii”, un sustinator al sectorului neguvernamental. FDSC considera ca nivelul de dezvoltare este un indicator pentru starea comunitatii in care cetatenii traiesc. Misiunea FDSC este sa dezvolte capacitatea organizatiilor societatii civile de a actiona eficient in interesul comunitatilor.