Gianina Gendelon, LenuÅ£a Gherbăsină, Dana MihuÅ£, Maria Botez, Daniel Pătraşcu şi Gheorghe Martinec coordonaÅ£i de Radu Sudrijan au câştigat ieri locul I la concursul EuropAffiche.Ei vor merge în 21 iunie la Consiliul Europei din Bruxelles pentru a-şi prezenta lucrările şi a expune afişul câştigător, la invitaÅ£ia domnului europarlamentar Cristian Buşoi.

Concursul a constat în prezentarea unui afiş pe tema sărbătorilor tradiÅ£ionale Europene în prezenÅ£a a peste 100 de persoane şi a unui juriu de excepÅ£ie, din care a făcut parte soÅ£ia Ambasadorului Irlandei, un delegat de la Ambasadei FranÅ£ei, o profesoară  Universităţii de Arte Plastice din Bucureşti, iniÅ£iatorul concursului Elisabeth Bisbrouck- FundaÅ£ia Jerome Lejeune.

Cei 6 membri ai echipei FundaÅ£iei „Pentru Voi” au participat în concurs cu un afiş pe tema „Crăciunul în România, Olanda şi FranÅ£a”. Ei au prezentat ţările şi simbolurile fiecăreia, tradiÅ£iile de Crăciun, asemănări şi deosebiri dintre acestea şi au cântat colinde tradiÅ£ionale din România. Cei 6 tineri s-au prezentat siguri pe ei, cu o atitudine foarte relaxată, au glumit mereu şi au ridicat sala în picioare prin naturaleÅ£ea şi spontaneitatea lor.

Felicităm cei 6 tineri şi pe coordonatorul lor pentru reuşită, precum şi pe toţi participanţii din concurs şi organizatorii acestuia!

Proiectul EuropAffiche a fost organizat prima oară în România de AsociaÅ£ia ALTERNATIVA 2003 în parteneriat cu DGASPC Sector 1, Ambasada FranÅ£ei, FundaÅ£ia Jerome Lejeune din FranÅ£a şi TVR1.

###

Cu consideraţie,

Laila Onu

Director executiv