Primăria Municipiului Timişoara, prin hotărârea domnului Primar Gheorghe Ciuhandu, a oferit FundaÅ£iei „Pentru Voi”, Premiul Municipiului Timişoara pentru Excelenţă în Implicare Socială pe Anul 2011. Ceremonia de premiere a avut loc joi, 22 decembrie, ora 11.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara.

“MulÅ£umim Primăriei Municipiului Timişoara pentru acest premiu şi pentru sprijinul acordat de-a lungul celor 15 ani de activitate ai FundaÅ£iei “Pentru Voi. Ne bucurăm că, datorită acestui premiu, persoanele cu dizabilităţi intelectuale s-au aflat astăzi la Primărie, alături de reprezentanÅ£i de frunte ai mediului de afaceri şi de personalităţi ale Timişoarei. Este chintesenÅ£a muncii noastre: redarea demnităţii persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, un grup prea mult timp marginalizat.”a declarat Laila Onu, director executiv al FundaÅ£iei “Pentru Voi”.

În anul 2011 FundaÅ£ia „Pentru Voi” a oferit servicii sociale comunitare pentru 180 adulÅ£i cu dizabilităţi intelectuale şi familiile lor în: 2 centre de zi, 5 locuinÅ£e protejate, 1 centru respiro, 1 serviciu la domicili.

Serviciul de angajare sprijinită şi Unitatea protejată „Pentru Voi”au fost în continuă dezvoltare datorită proiectului Economia socială - o şansă pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale, cofinanÅ£at din Fondul Social European prin Programul OperaÅ£ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013” - „Investeşte în oameni!”.

Iată câteva din cele mai importante rezultate: 20 persoane cu dizabilităţi intelectuale angajate pe piaÅ£a liberă a muncii; 46 persoane cu dizabilităţi inteletuale angajate în Unitatea protejată „Pentru Voi”; 2 echipe mobile formate din persoane cu dizabilităţi intelectuale; 69 contracte încheiate de unitatea protejată cu firme şi instituÅ£ii; 15 adulÅ£i cu dizabilităţi intelectuale instruiÅ£i în cadrul cursului de formare profesională: „Lucrator în cultura plantelor”; 25 persoane cu dizabilităţi intelectuale participanÅ£i la conferinÅ£a naÅ£ională pentru auto-reprezentanÅ£i; 130 persoane cu dizabilităţi au participat la una din cele 3 şcoli de vară organizate pentru aceştia; 100 specialişti au participat la conferinÅ£a naÅ£ională cu participare internaÅ£ională; 27 profesionişti care activează în domeniul dizabilităţii intelectuale instruÅ£i de un trainer din Olanda pe tema “Sprijin centrat pe persoană în ser­viciile pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale”; 19 poliÅ£işti din Arad instruiÅ£i pe tema interacÅ£iunii cu persoanele cu dizabilităţi intelectuale; 600 buc din Manualul serviciilor sociale comunitare pentru adulÅ£i cu dizabilităţi intelectuale tipărite; lucrările celui de-al 3-lea centru de de zi al FundaÅ£iei „Pentru Voi”Centrul „Orizonturi noi”, pentru 30 de adulÅ£i cu dizabilităţi intelectuale, demarate.

În 2011 FundaÅ£ia „Pentru Voi” a aniversat 15 ani de activitate, în care a adus în Timişoara rezultate de excepÅ£ie şi premiere naÅ£ionale în domeniul dizabilităţii intelectuale.

Pentru detalii despre activitatea FundaÅ£iei Pentru Voi” vizitaÅ£i www.pentruvoi.rosau www.facebook.com/fundatiapentruvoi

##

Cu consideraţie,

Laila Onu

Director executiv