Fundatia Astra Film anunta cea de-a XII-a editie ASTRA FILM FESTIVAL, care va avea loc la Sibiu, intre 15 si 21 octombrie 2012.

ASTRA FILM FESTIVAL din Sibiu este un eveniment major in peisajul cinematografiei documentare din Europa si cel mai vechi festival international din Romania, fiind infiintat la inceputul anilor 1990. De aproape doua decenii, ASTRA FILM FESTIVAL promoveaza documentarul romanesc pe plan international.

AFF SIBIU este locul unde se vad documentare extraordinare din toata lumea si se poate lua pulsul productiei romanesti. Este un spatiu de intalnire si dezbatere pentru autori, profesionisti din cinema si public. Programe de masterclass, mese rotunde, concerte si alte programe completeaza programul AFF SIBIU.

In cei aproape 20 de ani de existenta, AFF Sibiu a devenit un brand cultural recunoscut in Romania si in strainatate. Prin competitia sa, prin calitatea filmelor, multitudinea programelor prezentate si a workshopurilor de specialitate, festivalul este considerat cel mai important forum de specialitate al filmului documentar din Romania.

Astra Film Festival Sibiu este o sarbatoare a filmului documentar, unde publicul profesionist precum si publicul larg au ocazia sa vizioneze filmele si sa poarte discutii cu realizatorii. Prin urmare festivalul pune accent in primul rand pe proiectiile filmelor si pe discutiile care le insotesc. Acestea nu sunt concepute, cum se intimpla la multe festivaluri de film documentar, ca un eveniment conex, destinat activitatilor comerciale legate de productia filmelor documentare: vanzarea proiectelor si a filmelor (sesiuni pitching si targ de filme).

AFF Sibiu este organizat de ASTRA FILM (Centru de film documentar, cercetare antropologica si educatie vizuala, Departament al CN Muzeal Astra, si de Fundatia Astra Film). Directorul fondator al AFF este regizorul Dumitru Budrala, director programe este Csilla Kató. De-a lungul anilor, echipa formata de Dumitru Budrala impreuna cu membrii comitetului din conducerea festivalului din editiile anterioare (Adina Vargatu si Simona Bealcovski) si cu ceilalti colegi si colaboratori, au contribuit la succesul acestui festival.