Incepand cu data de 23 iulie, timp de cinci sedinte, care vor tine pana pe 27 iulie, Fundatia Calea Victoriei organizeaza o serie de seminarii despre cum poate fi construit un blog. Lector va fi jurnalistul Eugen Istodor.

Explozia tehnologica are deja vechime si a devenit deja o traditie. Ea a creat posibilitatea de a se comunica direct ofurile si intimplarile zilnice si asta sa conteze chiar mai mult decit ceea ce se intimpla in politica, in lumea mare. Egoism exacerbat? Mai mult, un detaliu tehnic, usor de stapinit si flexibil, a reusit sa ne schimbe viata. Si-n acelasi timp viata noastra plina de personalitate este acolo.

Ai o „fereastra” in infinitul internet, in mijlocul „zarvei publice”, in „piata publica”, dar esti cetatean sau doar voyeur. Cinci intilniri de vara despre o tehnica cunoscuta de toata lumea, dar si despre arta de a fi tu insuti.

Temele celor cinci intilniri vor fi:

1. Practic. Cum se face un blog? Hostul, interfata si infatisarea tehnicii. Blog sau cont pe twitter sau facebook? Pasi simpli, alegere dificila. Se creeaza un blog al cursului, alimentat cu parerile despre curs.

2. Se doboara zeii. Moartea jurnalismului traditional – institutia si profesia. Jurnalul miscarilor zilnice. Tehnica si inspiratie. Bloguri celebre. Trafic. Stiluri.

3. Omul si celalalt. Antropologia netului. Cine ne calca in picioare: curiozitatea exacerbata/ infinitul Internetului/ intimitatea celuilalt/banul cistigat. Cit socializam cu adevarat in retelele de socializare. Ce si cum cistigam-pierdem cu adevarat pe internet.

4. Cream continut sau “share”-uim. Instrumente traditionale pentru crearea de continut: Interviul, reportajul, editorialul. Scurt tratat de creative writing.

5. PR&Emotie: campaniile umanitare, campaniile politice. Personalizarea vietii.


Mai multe detalii la adresa: fundatiacaleavictoriei.ro