Fundatia CHANCE FOR LIFE a organizat pe data de 21 iulie 2012, intre orele 09.00 si 14.00, in Parcul Moghioros din Bucuresti, un eveniment intitulat ”Lasa televizorul si hai la joaca!”.

Acest eveniment face parte dintr-o campanie initiata de Chance For Life, aflata la a 3-a editie,  care are ca scop promovarea jocului si a modalitatilor educative de petrecere a timpului liber, ce se adreseaza atat copiilor, cat si parintilor acestora.

Campania isi propune sa fie un semnal de alarma fata de fenomenul educatiei copiilor prin intermediul televizorului si totodata o sursa de informare cu privire la posibilitatile de petrecere a timpului liber altfel decat la in fata televizorului sau a calculatorului. Copiii uita sa se joace si considera mult mai comoda alegerea altor forme de divertisment in detrimentul miscarii in aer liber sau a jocurilor in care pot interactiona cu alti copii. Acest lucru nu este lipsit de urmari negative in dezvoltarea lor emotionala, mai ales in conditiile in care, in Romania, emisiunile TV cu greu pot fi considerate educative. Specialistii Fundatiei CHANCE FOR LIFE vor sa ii convinga pe copii si pe parinti ca este simplu sa renunte la televizor si sa aleaga joaca in aer liber.

Toti participantii au fost asteptati cu mic cu mare in parc, la foisorul dinspre Piata Moghioros, unde toti copiii, alaturi de parintii lor, au fost invitati sa participe la ateliere interactive de lucru manual, pictat pe ghivece, face-painting, jocuri in aer liber si o tombola.

Evenimentul s-a desfasurat cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania si al partenerilor media Radio Itsy Bitsy.
 

###
Despre Chance For Life

Fundatia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2000, a carei misiune este sa dezvolte comunitatile din Romania, sustinand educational, emotional si social copiii si tinerii. Chance for Life isi propune sa formeze spiritului civic al copiilor si sa dezvolte dorinta si capacitatea acestora de a se implica in viata comunitatilor in care traiesc. Principalele proiecte, se desfasoara in Bucuresti, Sulina si Sibiu.