Incepand din luna iunie, Fundatia Comunitara Bucuresti a lansat campania "1 Leu pentru Centrul Meu", care isi propune sa creeze o comunitate activa in sprijinul dezvoltarii Centrului Vechi al Bucurestiului.

Facem un apel deschis pentru oricine are o idee de impact pentru zona (individ, ONG, grup de initiativa). Multumita tie, Centrul Vechi poate deveni un loc unde 100.000 oameni si localurile ar deveni o comunitate pe bune care identifica probleme, stabileste prioritati, se implica activ si ia decizii in rezolvarea problemelor.


Misiunea campaniei:

- Colectarea resurselor pentru proiecte comunitare de relevanta in Centrul Vechi;
- Includerea oamenilor care vin in Centrul Vechi in actiuni comunitare;
- Reconfirmarea zonei ca un loc cu istorie, cultura si traditie.

Finantam proiecte pentru Centrul Vechi, care vor viza:
- Infrumusetarea zonei (spatii verzi, gradini suspendate);
- Arta urbana (evenimente de street art);
- Solutii practice pentru vizitatorii centrului vechi (rasteluri de biciclete, spatiu amenajat pentru animale de companie);
- Tururi ghidate.


***
Despre Fundatia Comunitara Bucuresti

Fundatia Comunitara Bucuresti investeste timpul, banii si energia bucurestenilor pentru a crea comunitati in care sa ne simtim ca acasa. Organizatia colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane particulare, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. De asemenea, fundatia sprijina voluntariatul, oferind o platforma unde se intalnesc proiecte locale si viitori voluntari.

Fundatia Comunitara Bucuresti s-a infiintat in 2011 si este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte sase fundatii comunitare din tara.


Pentru mai multe detalii, vizitati www.fundatiacomunitarabucuresti.ro