Bucuresti.exe este un proiect in care Fundatia Comunitara Bucuresti incurajeaza grupuri bucurestene - biciclisti, mame, ecologisti sau orice grup de prieteni care au o idee in comun, sa o puna in practica pentru binele intregii comunitati.

Viata intr-un mare oras e dinamica si eterogena prin definitie. Cand vorbim de Bucuresti, totul se multiplica: agitatia, claxoanele, blocurile de sticla, afacerile, shaormeriile si statiile de metrou cu oameni ce poarta cu ei povesti pe care nu le-ai auzit inca. Multi dintre ei nu s-au nascut aici, ci au venit cu diploma de bacalaureat sau cu dorinta de a face cariera. Si multi au reusit si au facut din Bucuresti o a doua casa. Dar nu multi au reusit sa faca din Bucuresti “acasa”. Sa se simta cu adevarat parte a comunitatii in care traiesc.

Dar daca ar exista o initiativa care aduna oamenii in comunitati in jurul nevoilor si intereselor lor? Si daca aceste comunitati ar fi incurajate in a gasi solutii si a pune in practica proiecte care raspund la problemele cu care se confrunta?

Bucuresti.exe este un proiect in care  Fundatia Comunitara Bucuresti incurajeaza grupuri bucurestene - biciclisti, mame, ecologisti sau orice grup de prieteni care au o idee in comun, sa o puna in practica pentru binele intregii comunitati.

In 2012 vor fi finantate 10 idei, iar in urmatorii 4 ani se vrea finantarea a 100 proiecte.Fondurile sunt stranse atat de la companii, cat si de la bucuresteni.

Proiectul se afla in plina etapa de fundrising, urmand apoi concursul de proiecte si selectia acestora. Pentru detalii privind concursul de proiecte: www.bucurestipunctexe.ro
 

Sursa: www.fundatiacomuitarabucuresti.ro