COMUNICAT DE PRESÃ


“Grãdina Verde de la Grãdi” înverzeºte din nou grãdiniþele clujene


CLUJ – NAPOCA, 23 Octombrie 2008 – Fundaþia Comunitarã Cluj ºi compania clujeanã Terapia Ranbaxy, cea mai mare companie de medicamente generice din România, lanseazã astãzi cel de-al doilea an de implementare a programului educativ de mediu “Grãdina Verde de la Grãdi”.

Succesul ediþiei anterioare a programului, care s-a desfãºurat pe tot parcursul anului ºcolar 2007-2008, i-a determinat pe organizatori ºi parteneri sã îºi uneascã din nou forþele ºi sã continue campania de înverzire a Clujului având alãturi echipa celor mai mici grãdinari, copiii din grãdiniþe. Astfel, din Fondul Terapia Ranbaxy administrat în plan local de Fundaþia Comunitarã Cluj vor fi finanþate ºi în acest an 10-15 proiecte de amenajare a unor spaþii verzi în grãdiniþele clujene.

Rezultatele primului an „verde” pentru grãdiniþele din Cluj înseamnã 50.000 RON investiþi în comunitatea clujeanã, 10 grãdiniþe/proiecte finanþate, peste 1000 de metri pãtraþi de spaþiu verde nou creat, 110 metri pãtraþi de asfalt înlocuiþi cu spaþiu verde ºi peste 1400 de copii care beneficiazã deja de aceste grãdini.

Referindu-se la decizia de a continua implementarea programului “Grãdina Verde de la Grãdi” ºi în acest an, Ramona Tcaciuc – Dumitru, Corporate Communications Manager Terapia Ranbaxy, a declarat: „Susþinerea programelor de CSR face parte din ADN-ul nostru. Dincolo de rezultatele spectaculoase înregistrate în primul an al proiectului, consistenþa ºi continuitatea sunt douã dintre motivele principale care au stat la baza deciziei de a continua proiectul ºi în al doilea an. O astfel de iniþiativã poate avea un impact cu adevãrat puternic în comunitate când devine comportament la toate nivelele, iar comportamentele se deprind în ani. De aceea, Terapia Ranbaxy a decis susþinerea acestui proiect ºi în acest an”.

În perioada 23 Octombrie – 21 Noiembrie 2008, toate grãdiniþele de stat ºi cele private înregistrate ca organizaþii non-guvernamentale în municipiul Cluj-Napoca sunt invitate sã participe la concursul de finanþare prin realizarea unui proiect de amenajare a unei grãdini, terase sau acoperiº verde de plante ornamentale, plante medicinale sau legume. În urma procesului de selecþie, grãdiniþele beneficiare vor implementa proiectele câºtigãtoare în perioada ianuarie-iunie 2009 iar copiii vor fi implicaþi activ în procesul de amenajare a grãdinii, alãturi de educatori, pãrinþi ºi voluntari.

Vorbind despre importanþa programului în comunitatea clujeanã, Arion Virgil Hadrian, Inspectorul General al Inspectoratului ªcolar Judeþean Cluj, a apreciat cã “«Grãdina Verde de la Grãdi» este un proiect de succes ºi de impact, pentru cã, iatã-l, creºte, se dezvoltã, reuºind sã atragã noi fonduri pentru finanþare, sã stârneascã interesul copiilor din grãdiniþele Clujului ºi în acest al doilea an de derulare. Este dovada perseverenþei, competenþei ºi deschiderii pe care o au organizatorii spre nevoile educative ale comunitãþii, de a se dezvolta, prin cei mici, curat ºi frumos, ca spirit ºi voinþã”.

ªi în acest an, programul “Grãdina Verde de la Grãdi” a fost recomandat de Primãria Cluj- Napoca ca o iniþiativã laudabilã implementatã în parteneriat de societatea civilã ºi o companie interesatã sã se implice în viaþa comunitãþii locale, un exemplu de bunã practicã care se aliniazã obiectivelor strategiei de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, programul este susþinut ºi recomandat de Grãdina Botanicã “Alexandru Borza” a “Universitãþii Babeº-Bolyai” Cluj-Napoca ºi sprijinit de cãtre agenþia de publicitate AD(D)VERITAS.


***

Fundaþia Comunitarã Cluj are misiunea de a îmbunãtãþi viaþa locuitorilor din zona Cluj prin mobilizarea ºi distribuirea de resurse pentru iniþiative de dezvoltare localã. Fundaþia Comunitarã Cluj acþioneazã ca un finanþator local, respectiv identificã, promoveazã ºi finanþeazã iniþiative ºi proiecte care contribuie la oferirea de ºanse egale locuitorilor din zona Cluj ºi la dezvoltarea localã. Menþionatã ca unul din obiectivele de dezvoltare comunitarã în Strategia de dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca, Fundaþia Comunitarã Cluj este una din primele iniþiative de acest gen din România ºi se numãrã printre cele 1300 de Fundaþii Comunitare active în peste 40 de þãri de pe toate continentele.


***

În iunie 2006, Ranbaxy Laboratories Ltd. a anunþat finalizarea procesului de achiziþie de cãtre Ranbaxy Netherlands BV a 96,7% din compania româneascã Terapia SA. Operaþiunile combinate ale Terapia Ranbaxy au pus bazele celei mai mari companii de produse generice din România. Înfiinþatã în 1921, Terapia are un nume de marcã puternic ºi a înregistrat constant creºteri ºi profitabilitate. Compania este foarte bine plasatã pentru a beneficia de creºterea pe care România o va avea în urmãtorii ani, deoarece cheltuielile alocate îngrijirii medicale se vor ridica la nivelul þãrilor Europei Centrale. Ranbaxy Laboratories Limited este o companie internaþionalã de produse farmaceutice integratã, bazatã pe cercetare, cu sediul central în India. Aceasta produce o gamã variatã de produse generice de bunã calitate ºi la preþuri accesibile, profund apreciate atât de cãtre comunitatea medicalã, cât ºi de cãtre pacienþii din diferite zone ale lumii. Compania îºi deserveºte clienþii din peste 125 de þãri ºi are un portofoliu extins de filiale, sucursale ºi alianþe, operaþiuni locale în 49 de þãri ºi operaþiuni de producþie în 11 þãri.

 
Terapia Ranbaxy

Ramona Tcaciuc – Dumitru
Corporate Communications Manager
Tel: +40-372-179.600
Fax: +40-372-179.631
Email: ramona.tcaciuc@ranbaxy.com
www. terapia-ranbaxy. ro

Anca Secueanu
Communications Assistant
Tel: +40-372-179.600
Fax: +40-372-179.631
Email: anca.secueanu@ranbaxy.com
www. terapia-ranbaxy. ro


Fundaþia Comunitarã Cluj

Simona ªerban
Director executiv
Tel: +40-264-434 618
Fax: +40-264-434 619
Email: simona.serban@fundatiacomunitaracluj.ro
www. fundatiacomunitaracluj.ro   

Mariana Sãlãgean
Director programe
Tel: +40-264-406.388
Fax: +40-264-406.389
Email: mariana.salagean@fundatiacomunitaracluj.ro
www. fundatiacomunitaracluj.ro