Fundatia Comunitara Iasi ii provoaca pe ieseni sa contribuie activ la infrumusetarea orasului, prin lansarea programului Revitalizare Urbana, care se desfasoara in perioada august 2012 - ianuarie 2013.

Programul Revitalizare urbana este administrat de Fundatia Comunitara Iasi. Programul are ca principal scop finantarea unui numar de 3-5 proiecte ale membrilor comunitatii iesene care isi propun sa reamenajeze, cosmetizeze sau sa repuna in functiune elemente ale spatiului public. Valoarea Programul Revitalizare urbana este de 15.000 RON din care 1.500 RON reprezinta costuri de implementare, iar 13.500 RON reprezinta suma totala destinata finantarii de proiecte.

Proiectele selectate pentru finantare vor avea, in primul rand, o componenta puternica de dezvoltare comunitara si sociala si se vor adresa unui numar mare de beneficiari. Scopul proiectelor va fi acela de imbunatatire a imaginii urbane, iar impactul lor va fi, cu precadere, pe termen lung.

Programul Revitalizare urbana poate finanta proiecte precum: amenajarea unui loc de joaca pentru tinerii din cartier, reamenajarea unui parc, realizarea unor proiecte artistice pe fatadele cladirilor, amenajarea unor spatii pentru practicarea sporturilor de masa, dar si alte proiecte de impact asupra comunitatii iesene.

Fondul poate fi accesat de catre organizatii neguvernamentale sau de catre grupuri de initiativa din Iasi, in urma unui concurs de proiecte de amenajare/reamenajare si a unui proces de selectie. Criteriile de jurizare ale proiectelor sunt precizate in Ghidul de finantare.
 
Calendarul programului este urmatorul:

# Lansarea/Campania de promovare a concursului de finantare: 6 August - 15 Septembrie 2012.
# Selectia proiectelor care vor fi finantate: 17 Septembrie - 30 Septembrie 2012.
# Implementarea si monitorizarea proiectelor finantate: 1 Octombrie - 30 Noiembrie 2012.
# Raportarea financiara si narativa; evaluarea programului: 1 - 15 Decembrie 2012.
# Eveniment de incheiere si prezentarea rezultatelor proiectelor finantate: Ianuarie 2013.

Detalii complete despre conditiile de participare la concursul de finantare si criterii de selectie a organizatiilor si grupurilor de initiative beneficiare pot fi gasite in “Ghidul de finantare” al programului, care poate fi descarcat de pe pagina programului “Revitalizare urbana”, gazduita de site-ul http://www.fonduri.fundatiacomunitaraiasi.ro

 
***
Despre Fundatia Comunitara Iasi

Misiunea Fundatiei Comunitare Iasi este imbunatatirea vietii locuitorilor din zona Iasi, prin mobilizarea si distribuirea de resurse pentru initiative de dezvoltare locala. Programele noastre sprijina implicarea civica, educatia tinerilor si a copiilor, cultura, integrarea in viata comunitatii a grupurilor defavorizate, voluntariatul, parteneriatele si dezvoltarea comunitara.

 

Sursa: fonduri.fundatiacomunitaraiasi.ro