Copiii si echipa Fundatiei Cuvantul Intrupat se bucura in aceste zile de prezenta unui grup de voluntari americani. Pentru aproape trei saptamani, 11 studenti de la Universitatea George Fox din SUA, impreuna cu profesorul lor de Relatii Internationale (care este si directorul Centrului de Pace si Dreptate din cadrul Universitatii), au ales sa petreaca o parte din vacanta lor in tara noastra. Studiaza la diferite facultati si toti sunt pentru prima data in Romania. Au venit pentru schimb de experienta, pentru a cunoaste o alta cultura, o alta tara, mai ales una postcomunista, si sa ajute fundatia noastra care sprijina copii si adolescenti aflati in dificultate.

In aceste zile au sapat, au vopsit, au smuls buruieni in gradina de zarzavat a Centrului Comunitar “La Vale” din Galati, au cules visine, au facut jocuri si proiecte de arta cu copiii. In acelasi timp, echipa fundatiei noastre a incercat sa le ofere cat mai multe experiente relevante. Am mers impreuna la tara, au participat la serviciul religios al mai multor biserici locale, zilele urmatoare vor vizita o manastire, au mancat preparate din bucataria romaneasca, am organizat un picnic pe malul drept al Dunarii. Cel mai greu le-a fost sa suporte caldura, dar si gunoaiele de pe malul apei. Cu energia si entuziasmul lor, au curatat locul impreuna cu copiii si echipa noastra si, pentru cateva ore, am organizat jocuri cu copiii si am facut gratar.  

Tot pentru a cunoaste si intelege cat mai bine stilul nostru de viata, au ales sa nu locuiasca la hotel, ci au fost gazduiti de diverse familii de prieteni ai fundatiei noastre.
Iata cateva dintre impresiile lor:

„M-a surprins mult sa vad zambetele senine ale copiilor si atata bucurie profunda la ei, stiind si vazand contextul in care ei traiesc in fiecare zi.”  - Tori, 22 de ani

„Am remarcat in autobuz respectul pe care cei tineri il poarta oamenilor mai in varsta, oferindu-le locul lor.” - Brian, 21 de ani

„M-am bucurat sa pot comunica fara sa cunosc deloc limba, prin joc, care este o limba transculturala. Si ne-am inteles de minune!” - Aaron, 22 de ani

Megan, Katie, Haley, Margi, Emily, Tori, Amanda, Priya, Zeenat, Aaron, Brian si profesorul lor, Clint, vor pleca spre casele lor sambata si vor lua cu ei amintirea si experientele acestor zile de vara traite in Romania, in Galati, la Fundatia Cuvantul Intrupat cu copiii si echipa de aici. Lasa, de asemenea, celor care i-au cunoscut si au petrecut acest timp cu ei, si mai ales copiilor, frumusetea inimilor lor si increderea in valorile umane, ale mainii intinse sa ofere, dar si sa primeasca. Le multumim pentru aceasta!

 

***
Fundatia „Cuvantul Intrupat”, infiintata in 2001, ofera sprijin copiilor, tinerilor si familiilor lor aflate in dificultate din Galati si din judet. Inspirati de valorile crestine, urmarim depasirea starii de vulnerabilitate prin prevenirea abandonului familial si scolar al copiilor, integrarea sociala si profesionala a tinerilor, sustinerea familiilor pentru a deveni stabile.

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil comunicare
Fundatia Cuvantul Intrupat
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com
0236-411695