Fundatia Cuvantul Intrupat se alatura in acest an altor organizatii si institutii din tara si marcheaza Saptamana Nationala a Voluntariatului, eveniment anual initiat de Pro Vobis, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

In acest sens, Fundatia Cuvantul Intrupat organizeaza cateva evenimente dedicate voluntarilor sai activi. Astfel, in zilele de 16 si 17 mai acestia sunt invitati sa participe la un seminar de instruire, iar intalnirea intitulata „Sarbatorim implicarea ta!” ne-am propus sa fie modul nostru de a le multumi pentru daruirea si dedicarea lor.   

„In cei peste 11 ani de activitate in slujba copiilor, adolescentilor si familiilor lor aflate in dificultate, „Cuvantul Intrupat” i-a avut intotdeauna aproape pe voluntari. Ei au oferit in toti acesti ani o pretioasa mana de ajutor acolo unde era mai multa nevoie de sprijin, de incurajare, de dragosteStim ca multe din actiunile noastre nu ar fi fost la fel fara ei. Le multumim tuturor celor care continua sa ne fie aproape, si prin noi, sa fie alaturi de copiii si tinerii in dificultate, in care au ales sa-si investeasca timpul, talentele, energia si dragostea lor”, a declarat David Chronic, coordonator regional Europa-Africa, Cuvantul Intrupat.

In prezent sunt implicati in activitatile curente ale fundatiei noastre aproximativ 25 de voluntari cu varste cuprinse intre 15 si 67 de ani. Pretuim implicarea lor si le suntem recunoscatori.
Se cuvine sa adresam o multumire speciala domnului Dumitru Vasile care, aflat la varsta pensionarii, cu experienta sa indelungata de cadru didactic, are o contributie deosebita in lucrul cu copiii din Centrul Comunitar „La Vale”.
In functie de abilitatile, experienta sau timpul lor liber, voluntarii ii sprijina pe copii la lectii, ii insotesc la timpul de joaca sau de arta, la iesirile in oras sau in tabara anuala. De asemenea, evenimentele noastre si campania 2% sunt alte activitati in care voluntarii nostri au o contributie importanta.

„Ne bucura in mod deosebit faptul ca printre cei care astazi ii ajuta benevol pe copiii cu care noi lucram sunt tineri care, in anii trecuti au primit asistenta noastra. Sa-i vedem lucrand cot la cot cu noi ne da sentimentul si certitudinea ca investitia noastra in ei incepe acum sa rodeasca. Ne incurajeaza sa vedem ca una din cele mai importante valori ale organizatiei noastre, de ingrijire a nevoilor altora, nu numai de ale noastre, este preluata de cei care au fost sprijiniti de noi” a declarat Claudia Cornea, responsabil voluntari.

Tot in aceasta saptamana debuteaza in cadrul Fundatiei Cuvantul Intrupat un proiect de educatie pentru sanatate initiat si derulat exclusiv de voluntari. Un grup de studenti de la Facultatea de Medicina din Galati vor organiza intalniri lunare cu parintii copiilor pe care ii sprijinim. Dealtfel, intalnirile sunt deschise oricarei persoane dornice sa se informeze despre alimentatie sanatoasa, prim ajutor, igiena si alte teme legate de sanatate. Este o alta modalitate de a-i sprijini pe adulti sa devina parinti mai buni pentru copiii lor.

Ii suntem recunoscatori in mod deosebit domnisoarei Katy Daniels, cea care coordoneaza acest proiect in cadrul organizatiei noastre. Medic de familie in Scotia, ea insasi voluntara, este pentru un an de zile impreuna cu noi si ne sprijina in activitatea noastra.

Credem cu tarie ca voluntariatul este una dintre cele mai puternice expresii ale umanitatii noastre care da sens si frumusete vietii in comunitate. Si, fie ca-l numim voluntariat sau intrajutorare, ne dam seama ca acest concept ne defineste intr-un mod pe care doar trebuie sa-l regasim si care sa ne ajute sa ne asumam responsabilitatile ce ne revin in calitate de crestini, sau, pur si simplu, in calitatea noastra de oameni. In plus, departe de a fi doar un act unidirectional, voluntariatul imbogateste si ajuta in primul rand pe cel care alege sa se implice benevol. Este un adevar confirmat si afirmat de multi dintre cei care au ales sa daruiasca.

 

###
Fundatia „Cuvantul Intrupat”, infiintata in 2001, ofera sprijin copiilor, tinerilor si familiilor lor aflate in dificultate din Galati si din judet. Inspirati de valorile crestine, urmarim depasirea starii de vulnerabilitate prin prevenirea abandonului familial si scolar al copiilor, integrarea sociala si profesionala a tinerilor, sustinerea familiilor pentru a deveni stabile.

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil comunicare si strangere de fonduri
Fundatia Cuvantul Intrupat
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com
0236-411695