In cadrul proiectului Profesionisti in managementul educational preuniversitar (PROMEP), finantat de Uniunea Europeana (Fondul Social European) prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Fundatia EOS a elaborat programul de formare continua TIC in management educational.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii managementului educational din invatamantul preuniversitar prin revizuirea politicii in domeniu si formarea competentelor manageriale specifice categoriilor profesionale implicate pentru asigurarea unei mai bune adaptari a educatiei si formarii presionale initiale la nevoile pietei muncii si societatii bazate pe cunoastere.

Grupul tinta este format din personal cu functii de conducere, indrumare si control (1444 persoane), din inspectorate scolare, structuri centrale si locale ale soitantului sau aflate in coordonarea/subordinea acestuia.

In cadrul proiectului, EOS a elaborat si acreditat programul de formare continua TIC in management educational (40 de ore si 10 credite profesionale transferabile) si va coordona activitatea de instruirea a unui numar de 280 de formatori selectati la nivelul fiecarui judet si al solicitantului.

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana (Fondul Social European) - Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Parteneri: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului; Fundatia Cultural Stiintifica Orizont, Craiova; The North Leadership Centre, Newcastle University, Anglia; The Centre for Learning Behaviour Ltd, Anglia; Centrul National de Formare a Personalului din invatamantul preuniversitar; Fundatia EOS - Educating for an Open Society, Timisoara; Softwin S.R.L., Bucuresti; Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID), Bucuresti.

Pentru mai multe informatii privind proiectul Profesionisti in managementul educational preuniversitar (PROMEP) accesati: www.promep.softwin.ro.