Premiul este acordat la fiecare doi ani, incepand din anul 2007, si are ca obiectiv incurajarea dezvoltarii societatilor civile din tarile Europei centrale si de sud-est.

Tarile participante sunt: Romania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Moldova, Serbia, Slovacia si Slovenia.

Premiul va fi oferit organizatiilor non-profit din cele 13 tari participante care desfasoara proiecte de integrare sociala inovatoare si eficiente. Proiectele vor trebui sa aiba in vedere integrarea sociala a unuia sau a mai multor grupuri de persoane, dezavantajate, cum ar fi: minoritati etnice, persoane cu dizabilitati,comunitatea LGBT, copii, batrani, femei, persoane fara adapost, emigranti, persoane incarcerate, refugiati si nu numai.

Cei care doresc pot trimite aplicatiile lor in perioada 3 septembrie – 11 noiembrie 2012 la adresa: www.socialintegration.org/register

Mai multe detalii despre Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala sunt disponibile la adresa: www.erstestiftung.org/integration-award.