Fundatia FOR CHILDREN si Fundatia ACHMEA si-au unit fortele pentru a oferi un viitor mai bun celor cu tulburari din spectrul autismului asistati de Asociatia COPIII DE CRISTAL, prin dotarea adecvata a unui centru de zi, angajarea terapeutilor si formarea lor profesionala.

In luna martie a anului in curs a fost demarat proiectul de dezvoltare adecvata a primului centru de evaluare si terapie pentru copiii, adolescentii si adultii cu TSA, sindrom Asperger, ADHD, sindrom Down si tulburari asociate din judetul Brasov. Noul centru asista insa si familii din judetele Dambovita,  Prahova si Covasna.

La serviciile Centrului pot apela toate persoanele cu tulburari din spectrul autismului, in limita locurilor disponibile. In prezent sunt asistati cu terapie dupa plan de interventie individual 63 de beneficiari. Dar numarul celor care au nevoie este mult mai mare, in baza de date avem in prezent 169 de familii, 90% fiind din judetul Brasov.

”Ne preocupa foarte mult ce se intampla cu cei care au nevoie de atentie speciala. Astfel,  am creat centrul de zi din Brasov pentru a oferi servicii de asistenta specializata pentru familiile cu copii care sufera de autism, ADHD, sindrom Down, etc., pentru ca acest tip de servicii atat de necesare lipsesc din cadrul celor oferite in asistenta sociala publica. Copii reprezinta viitorul unei tari, iar grija noastra fata de ei arata respectul si preocuparea noastra pentru o societate despre care credem ca poate deveni mai buna si mai sensibila la nevoile celor care sufera din cauza acestor afectiuni”
, a declarat Wim Stille, Coordonatorul Fundatiei Achmea.

La aceasta data, in Centru, majoritatea terapeutilor lucreaza voluntar, numarul acestora fiind inca mic comparativ cu cel al persoanelor care beneficiaza de serviciile lor. Au fost amenajate  4 sali de terapie: 2 sali pentru terapie ABA, una pentru terapie prin joc si o sala dedicata terapiei ocupationale, insa amenjarea acestora necesita inca imbunatatiri. Prin proiect vom amenaja inca 4 sali, au adaugat oficialii asociatiei.

Cu banii primiti de la Fundatia Achmeea, prin proiectul scris de Fundatia FOR Children, echipa de management a centrului a achizitionat echipamentele necesare si a incheiat contractele pentru infrastructura (internet, telefon, etc). Investitia totala in proiect a Fundatiei Achmea este de 141.800 euro, iar fondurile urmeaza sa fie alocate pe o perioada de 3 ani.


Despre Fundatia For Children
"FOR CHILDREN este o organizatie nonprofit formata din oameni tineri, de diferite nationalitati, care isi dedica timpul liber pentru a se gandi si actiona in sprijinul copiilor si tinerilor din Romania. Scopul nostru este sa cream mijloace prin care viitorul copiilor sa fie imbunatatit, astfel incat acestia sa isi atinga adevaratul potential si sa contribuim la dezvoltarea societatii romanesti. Inca mai sunt multe lucruri de facut mai ales in vederea facilizarii accesului la cursuri/training-uri de specialitate pentru voluntari si obtinerea de materiale de specialitate. Prin actiunile sale, Fundatia FOR CHILDREN incearca sa remedieze situatia acestor lipsuri", a declarat Frans van der ENT, CEO si Country Manager, EUREKO Romania.

Despre Copiii de Cristal
Asociatia Copiii de Cristal este o asociatie a parintilor cu copii care sufera de TSA (tulburari din spectrul autismului), sindrom Asperger, ADHD, sindrom Down, PDD NOS si tulburari asociate. "Am infiintat asociatia din nevoia de a creea servicii de asistenta pentru familiile noastre, servicii ce lipsesc in asistenta publica: servicii de informare pentru parinti despre afectiunile copiilor, consiliere pentru familie, terapie specializata in scopul recuperarii copiilor si integrarea lor in invatamant si in societate. In atingerea obiectivelor noastre, in centru colaboram permanent cu medici neuropsihiatri de la Policlinica de Copii Brasov, medici de familie si profesori de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii Transilvania din Brasov.", a precizat Gabriela PLOPEANU, Presedintele Asociatiei "Copiii de Cristal".

Despre ACHMEA
Fundatia ACHMEA este un ONG independent infiintat de grupul financiar omonim, care detine in Romania EUREKO Asigurari si EUREKO Pensii.

 

Sursa: 1asig.ro