In data de 27 iunie la Viena intr-un cadru absolut deosebit, Fundatia ERSTE, din cele 130 de organizatii finaliste, selectate din peste 2000 de aplicatii, a premiat 35 proiecte ale unor organizatii europene ale caror eforturi sunt indreptate catre integrarea persoanelor marginalizate in tarile din Europa Centrala si de Sud-Est (Austria, Bosnia si Hertegovina, Cehia, Croatia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ungaria).

Dintre acestea, trei proiecte sunt ale unor organizatii din Romania: Asociatia Little People Romania (Premiul I – 40.000 de euro), K Consulting Management and Coordination si Fundatia „FARA” (Premii de Onoare, de cite 16.000 de euro). Valoarea totala a premiilor acordate de Fundatia ERSTE in cadrul acestei competitii a fost de 616.000 de euro.

Pe de alta parte toti finalistii Fundatiei Erste - si ne bucuram sa ne numaram printre ei -  vor beneficia in urmatorii doi ani de avantajele oferite de ERSTE si anume o serie de formari si traininguri,  consultanta specializata in comunicare si relatii publice, strangere de fonduri, perioada propice pentru a imbunatati vizibilitatea in media locala si regionala. De asemenea, toate organizatiile finaliste sunt inscrise in Academia Fundatiei ERSTE pentru ONG-uri.

Bineinteles ca ne mandrim cu locul pe care am ajuns in aceasta competitie europeana… pentru ne implicam si ajutam! Ca nu ramanem nepasatori in fata celor care au nevoie de sprijin. Ca ne dorim schimbarea care stim ca trebuie sa inceapa de la noi! Si mai mult decat atat, ca suntem datori sa continuam ce am inceput, motivati si de vorbele presedintelui organizatiei castigatoare, Shajjad Rizvi: ”keep going, keep working hard and you will be a winner” (”mergeti inainte, lucrati mult si veti castiga”).

Aici puteti urmari un film despre ceremonia de la Viena si despre oportunitatile oferite castigatorilor si finalistilor.


Dr. Anna Burtea, Director Executiv, Fundatia Inima de Copil