De cate ori nu ti-ai spus ca sunt multe de facut in comunitatea noastra? De cate ori nu ti-ai dorit, poate, sa ajuti, dar ai realizat ca nu prea ai cum? De cate ori nu ai vazut copiii cersind sau ai citit despre cifrele alarmante care arata ca multi, prea multi copii abandoneaza scoala? Stii ca cei mai multi inceteaza sa mearga la scoala pentru ca familiile lor sunt prea sarace sau pentru ca nu-i incurajeaza nimeni? Si ca sute, mii de copii se lupta zilnic cu lipsa unei locuinte salubre, a unei alimentatii minime, a unei indrumari adecvate? Daca ai sti ca poti face ceva, cat de putin, pentru a-i ajuta, ai ramane indiferent? Mai ales daca gestul tau nu te-ar costa absolut nimic?

Ei bine, exista Legea 571/2003 si Ordonanta Guvernului 138/2004 privind modificarea Codului fiscal. Poate ai auzit de ele sau poate nu, insa ce conteaza cu adevarat este ca aceste prevederi legislative iti acorda dreptul de a decide chiar tu ce se intampla cu 2% din banii pe care anul trecut statul ti i-a retinut sub forma de impozit pe venit. Cu alte cuvinte, ai dreptul sa ajuti fara sa te coste nimic. Asta este o veste bune, nu-i asa?!

Noi, Fundatia "Inima de Copil", te invitam sa-ti folosesti acest drept si sa te alaturi, astfel, efortului nostru de peste 13 ani si miilor de alti romani care au ales sa actioneze pentru cei peste 12 000 de copii a caror viata s-a schimbat deja.

Iata doar cateva demersuri intreprinse de catre Fundatia "Inima de Copil" din 1996, de la infiintarea sa, pana acum:
  • Tineret I si Tineret II - primele case de tip familial permanente, deschise in Romania pentru tineri cu dizabilitati severe proveniti din institutii
  • Casa Mihai si Casa Ana-Maria - printre primele case de tip familial din Romania pentru copii infectati cu HIV/SIDA si copii abandonati
  • Dezinstitutionalizarea copiilor cu handicap sever si integrarea lor in familii de plasament sau familiile naturale
  • Reintegrarea sociala pentru peste 150 de tineri din institutiile de stat
  • Suport financiar pentru copii si tineri care doresc sa studieze dar nu au posibilitati materiale
  • Centre de zi pentru copii cu risc de abandon scolar.
In Campania 2% de anul trecut ne-am bucurat de sprijinul companiilor si a comunitatii galatene. Au fost alaturi de noi oameni din companii ca ArcelorMittal, METRO Cash& Carry, Santierul Naval Damen, Atlas, Gamacris, Hotel Dunarea, mai multe banci, organizatii sindicale, cabinete notariale, companii de asigurari. De asemenea, presa locala a mediatizat actiunile noastre.

Astfel, ne-au acordat increderea si 2% din impozitul lor mai bine de 1500 de persoane, iar sumele stranse in Campania din 2009 contribuie substantial anul acesta la ajutorarea copiilor si tinerilor cu care lucram zi de zi prin proiectele si serviciile fundatiei:
  • 45 de copii din familii in dificultate primesc zilnic sprijin la teme, masa de pranz, invata limba engleza si cum sa foloseasca calculatorul, participa la activitati educative, la excursii si chiar la o tabara de vara prin intermediul a 2 Centre de zi din Galati si din Pechea. Centrele de zi sunt dezvoltate in parteneriat cu primariile locale.
  • 15 copii si tineri cu dizabilitati mentale beneficiaza de serviciile Gradinitei cu Centru de zi "Andiana" din Cudalbi, serviciu in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si primaria locala.
  • 55 de tineri cu nevoi speciale sau cu infectie HIV primesc burse pentru a continua scoala, participa la cursuri de calificare si la activitatile atelierului de art-terapie si invata sa traiasca pe cont propriu.
  • 12 tineri din familii defavorizate sau cu dizabilitati mentale severe provenind din centre de plasament de stat sunt ingrijiti in familii sprijinite de noi.
  • 80 de familii in dificultate beneficiaza de consiliere, informare, ajutor material ocazional.
Fii alaturi de cei care decid sa actioneze, sa schimbe lucrurile, sa ajute!
Directioneaza catre Fundatia "Inima de Copil" 2% din impozitul pe care l-ai platit deja anul trecut catre stat. Banii sunt oricum in contul statului, iar tu poti hotara ce se intampla cu ei.

Iata ce trebuie sa faci:
  • Completeaza Cererea 230 (daca ai avut venituri doar din salariu) sau Cererea 200 (pentru venituri din activitati independente) cu datele tale si datele noastre (Denumirea entitatii nonprofit: Fundatie "Inima de Copil", Cod de identificare fiscala: 9076002, Contul bancar: RO98RNCB0141032886400001). Gasesti formularele precompletate cu datele Fundatiei "Inima de Copil" pe www.inimadecopil.ro.
  • Depune personal sau prin scrisoare recomandata formularul in dublu exemplar la Administratia Financiara de care apartii pana la 15 mai.Sau, mai simplu, trimite-ne formularul pe adresa Strada Furnalistilor, nr. 24, Galati, si ne ocupam noi de depunerea lui. 
  • Vorbeste-le colegilor, familiei, prietenilor despre 2%.
Pentru orice alte informatii sau detalii ne puteti contacta la office@inimadecopil.ro sau la telefon 0236-31 21 99.

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil comunicare - Fundatia "Inima de Copil"
anca.chiosea@inimadecopil.ro
www.inimadecopil.ro
0236-31 21 99
0730-592 484