Ghizela, Olivia, Alexandra si Tavi au participat în 29 iunie la Concursul European al Cantecului pentru persoane cu dizabilitati intelectuale, din Cork, Irlanda, alaturi de alti 16 reprezentanti din 12 tari, cu melodia „Cui nu-i place dragostea?”.

Delegatia din Romania a primit un trofeu de participare, care a fost inmanat de primarul orasului Cork, domnul John Buttimer. Acesta a felicitat membrii trupei pentru interpretare, pentru dansul traditional si pentru costumele populare autentice, vechi de aproape 100 de ani.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul presedintelui Irlandei, domnul Michael D. Higgins, care a participat la eveniment, iar la finalul competitiei a felicitat personal artistii pentru performantele lor. Tavi si Ghizela au avut sansa de a da mana cu presedintele Irlandei si i-au oferit o felicitare si un fluturas de prezentare a Fundatiei „Pentru Voi”. Presedintele i-a felicitat pentru interpretare si le-a apreciat costumele traditionale.

„Chiar daca nu au castigat marele premiu, suntem fericiti ca delegatia noastra a avut o interpretare deosebita in cadrul festivalului. Cei patru interpreti s-au simtit foarte bine, si-au facu noi prieteni din diferite tari si au avut o experienta de neuitat. Festivalul a fost o excelenta modalitate de a demonstra talentul persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Europa si capacitatea lor de a oferi un spectacol deosebit.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Evenimentul s-a desfasurat cu caseriile inchise, in sala de spectacole a primariei, care a fost arhi-plina. Delegatia din Romania a fost singura care a mai participat si la „Eurovizionul persoanelor cu dizabilitati intelectuale” din Portugalia, in anul 2007.

Grupul „Pentru Voi” a fost infiintat in anul 1997 sub coordonarea doamnei Rodica Atanasoae, educator specializat, iar acompaniamentul muzical a fost asigurat de domnul Vasile Lucan, sofer in timpul serviciului si muzician in timpul liber.

Euro Song Festival a fost organizat de Fundatia COPE in colaborare cu EASPD – Federatia Europeana a Prestatorilor de Servicii Sociale si Federatia Nationala a Organizatiilor de Voluntariat. In paralel cu acest eveniment s-au desfasurat si competitiile nationale de cantec, dans, teatru si instrument pentru persoane cu dizabilitati intelectuale din Irlanda, spectacole stradale, ateliere si conferinta internationala „Arta si dizabilitate”.

Mai multe detalii la adresa: pentruvoi.ro