Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie (FRCCF) organizeaza joi, 6 septembrie 2012, ora 11:00, la sediul FRCCF din Cluj-Napoca, o conferinta de presa in cadrul careia se va lansa campania de informare si constientizare din cadrul proiectului „Vreau sa termin scoala si eu!”.

Evenimentul are drept scop lansarea campaniei de informare si constientizare, adresata in principal copiilor, parintilor, autoritatilor publice si cadrelor didactice. Campania va fi derulata atat in mediul online, la nivel national, cat si outdoor, la nivel regional, in noua judete: Cluj, Bihor, Timis, Arad, Hunedoara, Alba, Maramures, Satu Mare si Bistrita. Din aceste judete, sunt vizate 20 de orase si 120 de comune, pentru campania outdoor, pe cand pentru cea online, 2 500 de comune.

Scopul campaniei organizate in cadrul proiectului este cel de informare si constientizare cu privire la prevenirea, reducerea sau corectarea abandonului scolar si a parasirii timpurii a scolii. Materialele campaniei pun accent pe importanta educatiei in viata unei persoane si motivele pentru care un copil trebuie sa mearga la scoala si/sau intr-unul din cele sapte centre ale FRCCF.

Proiectul derulat de FRCCF isi propune sa previna abandonul scolar si sa mentina in scoala 400 de copii din clasele I – VIII. Acesta este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si se desfasoara in patru judete: Alba, Bihor, Cluj si Satu Mare, unde FRCCF are sapte centre comunitare. „Vreau sa termin scoala si eu!” se va incheia la data de 30 septembrie 2012, iar valoarea totala a acestuia este de 8.960.018 de lei.

Partenerii proiectului sunt Inspectoratele Scolare Judetene Alba, Cluj, Bihor, Satu Mare si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Babes- Bolyai.

La conferinta de presa vor participa: Daniel Lupean, Director General Reset Media; Amalia Gurzau, inspector educatie permanenta Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, Voichita Bondor, inspector Serviciul Protectia copilului, familiei si dezvoltare comunitara si Mihai Rosca, director executiv FRCCF.


***
Despre Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie (FRCCF)

FRCCF este o organizatie neguvernamentala care isi desfasoara activitatea in domeniul protectiei drepturilor copilului din 1997 si are ca misiune sprijinirea copiilor vulnerabili si marginalizati, pentru ca acestia sa creasca intr-un mediu familial protector, sa beneficieze de educatie si de serviciile medicale de care au nevoie.