UNICEF Romania, cu sprijinul Rotary Club Cetate Timisoara, a organizat vineri, 18 noiembrie 2011, la Hotel Senator din Timisoara, Gala pentru educatie. Scopul acestui eveniment a fost de a strange fonduri pentru le oferi copiilor din comuna Sacosu Turcesc, sat Berini, si din Maguri (Lugoj) conditiile necesare pentru a veni cu drag la scoala si pentru a Invata. Gala pentru educatie este primul eveniment organizat de UNICEF In beneficiul copiilor din judetul Timis.

“Vreau sa Ii multumesc dnei. Gabriela Puskas, presedinte Rotary Club Cetate Timisoara, ca a facut posibil acest demers, iar sponsorilor si invitatilor pentru ca au sustinut acest eveniment. Datorita generozitatii membrilor Rotary Club Cetate Timisoara si sponsorilor prezenti, Gala pentru educatie a strans suma de 56.000 de euro”, a declarat dl. Edmond McLoughney, Reprezentantul UNICEF In Romania. “Mai sunt si alti copiii care au nevoie de sprijin pentru a putea merge la scoala. De aceea, speram ca parteneriatul cu Rotary Club Cetate Timisoara sa continue, iar Gala pentru educatie sa devina o traditie In beneficiul copiilor din judetul Timis”, a mai spus dl.Edmond McLoughney. 

Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania, a fost gazda evenimentului. Licitatia de papusi si licitatia de arta au fost prezentate de Mihaela Calin, prezentatoarea Observatorului matinal de la Antena 1.

Momentul cel mai special moment al serii a fost Licitatia de papusi. Cinci copii ajutati de educatorii si profesorii lor, precum si designerii Lena Criveanu, Elena Perseil, Silvia Serban si Keszeg Agnes – Molecule F au sustinut Gala pentru educatie, creand special cate o papusa pentru acest eveniment. Cele zece papusi care au fost licitate sunt: Eden creata de Lena Criveanu, Iona creata de Elena Perseil, Yupi! creata de Silvia Serban, April creata de Keszeg Agnes – Molecule F, Roua creata de Alina Dobre - .care?Cutare, Madalina creata de Mariana Piersica din Ramnicul Valcea, Maia Alexia creata de Alexandru Macesanu din Bucuresti, Violeta creata de Sabina Cosoianu din Bucuresti, Tina creata de Marius Verdes din Gaesti, jud. Arges si Andreea creata de Andrei Balteanu din Babeni, jud. Valcea.

Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania, a licitat pentru fiica ei papusa Andreea, creata de Andrei Balteanu din Babeni, jud. Valcea, iar in numele ministrului educatiei Daniel Funeriu papusa Aprilie, creata de Keszeg Agnes, Molecule F. Dna. Maria Grapini a castigat papusa Eden creata de Lena Criveanu.

Un alt moment deosebit al Galei a fost prezenta intregii Echipe Poli Timisoara alaturi de antrenorul Vali Velcea si directorul sportiv Daniel Stanciu. Jucatorii au vrut sa sprijine si ei copiii din judetul Timis sa mearga la scoala oferind pentru tombola o minge cu semnaturile lor.

Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania, a oferit pentru licitatie un tricou Galatassaray cu numarul 10, avand semnatura sa. Tricoul a fost adjudecat de catre dna.Maria Grapini. Prin bunavointa dlui. Cosmin Grapini, In cadrul evenimentului a fost licitata si o minge donata de catre Manchester United Foundation, cu sematurile jucatorilor Manchester United. A fost pentru prima data cand fundatia Manchester United a trimis un obiect pentru a fi licitat In Romania. 

La eveniment au participat personalitaţi publice, reprezentanţi ai autoritaţilor locale şi ai mediului de afaceri din Timisoara si din zona, precum şi persoane fizice care au dorit sa ajute copiii sa mearga la scoala. Invitatii s-au bucurat si de un concert extraordinar Andra, precum si de o tombola cu premii speciale UNICEF, de un moment muzical sustinut de dna. Narcisa Brumaru, soprana la Opera din Timisoara, dar si de o demonstratie de dans oferita de reprezentantii clubul Dance Spirit.
 
Sponsorii principali ai evenimentului au fost Fundatia Vodafone Romania, Enel, Mioled, Pasmatex si Zoppas Industries Romania. Analog TV, TVR Timisoara, TVT 89, Kiss FM si Radio Romania, Maxi, Iulius Mall, Trilulilu, Adevarul, Business Woman, Opinia Timisoarei, Redesteptarea, 9AM, Agenda, www.debanat.ro, Kudika, Lume Buna, PR Wave, Romania Pozitiva, Timis Online, www.utilecopii.ro au fost partenerii media ai Galei.

Evenimentul Gala pentru educatie este parte a campaniei de promovare a participarii scolare lansata de UNICEF in anul 2010 Hai la Scoala!. Scopul acestei campanii este de a contribui la prevenirea şi reducerea fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar. Interventiile UNICEF au loc la nivelul scolii, al familiei si al comunitatii. 


***
Despre UNICEF Romania
UNICEF este prezent In Romania şi In alte 150 de ţari pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenţa.

In Romania, UNICEF sustine drepturile copiilor prin programe de sanatate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protectia copiilor impotriva violentei, neglijentei si HIV/SIDA. UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatilor, fundatilor si a guvernelor.


Despre Club Rotary Cetate Timisoara
Cu peste 3.000 de cluburi In Intreaga lume si peste 1,2 milioane de membrii, Rotary este o organizatie a oamenilor de afaceri si a reprezentantilor diferitelor profesii care asigura servicii umanitare, promoveaza standarde etice Inalte In toate domeniile de activitate si stabileste relatii de buna Intelegere. Clubul Rotary Cetate din Timisoara a luat fiinta In anul 2002 si se ghideaza dupa principiul: “oameni de caracter, inteligenti si cu moralitate solida se pot uni pentru a realiza impreuna mai mult decat ar putea sa realizeze singuri”.