Incepand de astazi pana duminica, 13 septembrie, se desfasoara Festivalul national al organizatiilor neguvernamental din Romania ONGFest in centrul vechi al Bucurestiului, pe strazile Franceza, Stavropoleus, Postei, Sf. Dumitru si Smardan. Evenimentul este un promotor al comportamentului filantropic si voluntar, precum si al participarii publice.

Peste 180 de fundatii si asociatii sunt prezente la standuri pentru a-si promova activitatea in randul cetatenilor, pentru a atrage voluntari si a stabili parteneriate si nu in ultimul rand pentru a atrage finantari. 

Fondurile in continua scadere, precum si nevoia de promovare in media si in randul cetatenilor, determina organizatiile neguvernamentale din Romania sa apeleze la modalitati neconventionale de promovare, cum ar fii targuri, expozitii si festivaluri. 

Dintre cele 180 de organizatii inscrise la eveniment, 114  sunt din Bucuresti, celelalte 66 provin din judete precum Prahova, Timis, Covasna, Suceava, Constanta, Bacau si Cluj. 

Pe langa partea expozitia de proiecte si materialele informative pe care le veti regasi la fiecare stand, fiecare organizatie participanta isi prezinta programele si proiectele intr-o maniera cat mai atractiva, evenimentul beneficiind si de o bogata agenda culturala. Din cele 180 de ONG-uri inscrise, peste 90 de organizatii au decis sa participe  in cadrul evenimentului atat pe scena, cat si pe strada, furnizand publicului activitati culturale si  artistice, de la concerte, concursuri, teatru stradal, proiectii de film, expozitii, ateliere de creatie, mima si pictura pe fata, pana la demonstratii de prim ajutor, jocuri interactive si activitati sportive. Mai multe detalii puteti gasi consultand agenda culturala de pe site-ul evenimentului www.ongfest.ro
 
 
“Dorim sa cream o traditie si in fiecare an cetatenii sa stie ca in centrul vechi al Bucurestiului are loc Festivalul Organizatiilor Neguvernamentale – ONGFest, un loc in care pot vedea catre ce organizatii sa directioneze 2%, unde se pot implica in activitati voluntare in folosul comunitatii, cum pot sustine ideile pe care sectorul non-profit le promoveaza” a declarat Ionut Sibian, Director Executiv al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
 
Alaturi de organizatiile nonprofit, la ONGFest participa institutii publice, fundatii corporatiste, companii si donatori., cum ar fii: Camera Deputatilor – Relatia cu Societatea Civila, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Fundatia Dinu Patriciu, Fundatia Sensiblu, A&D Pharma, insumand, in total, 200 de participanti.
 
Prin intermediul proiectului Adopta un ONG Gala Societatii Civile va oferi tuturor participantilor si vizitatorilor din cadrul targului un concert al trupei Interzis, in aceasta seara de la ora 21.00 si sambata seara (12 septembrie) un concert al formatiei VUNK de la ora 20.30.

ONGFest este organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si Banca Comerciala Romana si este finantat de Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe si EEA Grants si sustinut de Gala Societatii Civile.