Incepand cu luna iunie, Galeriile Real sustin actiunile de plantare ale Asociatiei MaiMultVerde prin campania „Daruieste un copacel” si colecteaza selectiv sursele de lumina arse, cu ajutorul Recolamp. Campania ”Daruieste un copacel” a Asociatiei MaiMultVerde va fi promovata in 24 de Galerii Real din intreaga tara, astfel adunandu-se fonduri pentru actiunile de plantare MaiMultVerde. Standurile amplasate in Galeriile Real ofera informatii despre campanie si posibilitatea de a face donatii pe www.maimultverde.ro/sustine si de a sustine proiectele de reimpadurire a Romaniei. Sumele donate in cadrul campaniei ”Daruieste un copacel” vor fi folosite pentru actiunile de plantare desfasurate in toamna anului 2011.

Persoanele care isi fac cumparaturile in Galeriile Real pot vizita standul MaiMultVerde pentru mai multe informatii despre campanie si modalitatea de a face donatii. De asemenea, anunturi prin care cumparatorii sunt directionati spre standul MaiMultVerde sunt difuzate in reteaua audio a Galeriilor Real. Cumparatorii sunt invitati sa intre pe www.maimultverde.ro/sustine si sa faca o donatie de 10, 30, 50, 100 sau 150 lei, iar un copacel sau mai multi, in functie de suma, va fi plantat in numele lor in toamna de voluntarii MaiMultVerde. Cel sau cea care face donatia primeste pe e-mail confirmarea si o felicitare editabila pe care o poate pastra sau oferi unei persoane dragi. Pe termen lung, persoana care face donatia sau cea care primeste cadou copacelul va primi informatii despre actiunea de plantare si participarea la ea, iar ulterior acesteia, despre evolutia copaceilor plantati.

Ce reprezinta, de fapt, donatia realizata pentru MaiMultVerde? Plantarea unui copac inseamna un aer mai curat prin reducerea cantitatii de dioxid de carbon din atmosfera, reabilitarea unor zone in curs de desertificare si a celor afectate de inundatii si alunecari de teren prin actiuni de impadurire, precum si oportunitati de voluntariat pentru mediu si sansa de a participa la actiuni de plantare pentru voluntari. Mai multe informatii despre campania de donatii se gasesc la www.maimultverde.ro/sustine.

De asemenea, parte din actiunea de inverzire a Galeriilor Real o reprezinta si colaborarea cu Asociatia Recolamp care, prin amplasarea containerelor de colectare Colt Verde (www.coltverde.ro) da posibilitatea clientilor magazinelor sa aduca si sa depoziteze corect deseurile de surse de lumina (becuri si neoane), deseurile de echipamente electrice si bateriile. In acest fel, toate aceste produse vor fi reciclate si nu vor mai ajunge la gropile de gunoi poluand solul si apa.
Mai mult, toate deseurile din lista de echipamente enumerate mai sus, pe care magazinele le genereaza din activitatea proprie vor fi si ele predate catre Asociatia Recolamp si partenerii sai pentru a fi reciclate. Asadar, angajamentul pentru protectia mediului pe care Galeriile Real si-l iau priveste atat propriul comportament, cat si mesajul pe care il transmit catre clienti.

„Colaborarea cu MaiMultVerde si Recolamp reprezinta inceputul unei schimbari pe care incercam sa le-o inducem atat chiriasilor, cat si clientilor nostri. Preocuparea pentru problemele de mediu, care ne afecteaza din ce in ce mai tare, a dat nastere acestei campanii de strangere de fonduri, care se va incheia cu o actiune de impadurire planificata in toamna lui 2011”, a declarat Alina Tarta, Director Marketing Galeria Real.


***
Note pentru jurnalisti
:

Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii trei ani de activitate, 2008 - 2010, MaiMultVerde a lucrat cu peste 15.000 de voluntari, a plantat peste 500.000 de puieti, a strans 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii doi ani a depasit 2.500.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.

Galeria Real este un concept modern si de succes in promovarea, dezvoltarea, inchirierea si magementul galeriilor comerciale. In prezent, Galeria Real administreaza cu succes 24 de centre comerciale cu o suprafata de vanzare de peste 150.000 metri patrati.

Asociatia Recolamp (www.recolamp.ro) este singura organizatie non-profit, autorizata de Ministerul Mediului si Padurilor sa colecteze specializat deseurile de surse de lumina si sa asigure reciclarea lor in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei. Din septembrie 2007, cand a fost fondata de Philips Romania, Osram Romania, GE Hungary ZRT si Narva S.R.L., Asociatia a preluat responsabilitatea de la alti producatori romani, numarand in prezent 121 participanti in numele carora a colectat si reciclat peste 400 tone deseuri.  


Informatii suplimentare:
Andreea Popescu, Asistent Comunicare MaiMultVerde, tel. 0746 050011, email andreea.popescu@maimultverde.ro