Pe 11 august 2011, gazduit de Camera de Comert Romano-Americana, GRASP (Societatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romani) a dat startul primei sesiuni de mentoring adresate comunitatii Start-up Your Idea si tinerilor antreprenori.

Dintre invitati, Cristina Visinoiu (PR & Communication Officer UNDP) a prezentat initiativa inCUBAT adresata antreprenorilor aflati la inceput de drum, in timp ceGabriela Bradea (Coordonator National Vanzari, Directia Managementul Segmentelor Retail BCR), George Muscoiu (Coordonator Regional Microintreprinderi, echipa Coordonare Regionala Micro Bucuresti) si Daniel Alexandru Nanu (Coordonator Sector Microintreprinderi, Directia Dezvoltare Afaceri si Produse Retail) au oferit participantilor informatii utile despre oportunitati de finantare pentru intreprinderile mici, precum si despre initiativa BCR Club Antreprenori.

Intalnirea de joi vine dupa cele trei zile dedicate antreprenoriatului din luna iulie cand GRASP a adus fata in fata 15 tineri antreprenori cu profesionisti in domeniu: Dan Dimancescu (Consulul Onorific al Romaniei in Boston, Presedinte si fondator al companiilor BEH LCC si BTF SRL), Ovidiu Sandor (CEO Modatim Investments si fondator Modatim), Simona Baciu (Fondatoare si Director Executiv Scoala Internationala Cluj), Adrian Amariei (CEO si fondator Axonite), Andrei Cretu (Manager PwC Consulting), Iulian Circiumaru (Manager PwC Consulting), Livia Radulescu (Asistent proiec InCUBAT) si Cristina Visinoiu (PR & Communication Officer UNDP).


In timpul acestor trei zile participantii au aflat informatii despre drumul de la idee la implementare, viabilitatea  proiectelor pe care doresc sa le inceapa, cum sa-si adapteze strategia de branding, de marketing si de vanzari si care sunt punctele forte in relatia antreprenor – avocat – bancher si relatia antreprenor – investitor. De asemenea, invitatii au dat exemple concrete despre provocarile si oportunitatile pe care le-au intalnit de-a lungul implementarii ideii lor de start-up.


Despre program
Start-Up Your Idea este un program GRASP (Sociatatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romani) si are ca scop informarea tinerilor cu privire la antreprenoriat si pasii pe care ii presupune, prin facilitarea interactiunii cu antreprenori cu experienta, pentru a crea un mediu care sa stimuleze mentorshipul si sa testeze viabilitatea ideilor de afaceri. Programul presupune doua sesiuni de traininguri si workshopuri pentru tinerii antreprenori urmate de intalniri periodice de mentoring si suport pentru implementarea ideilor de start-up propuse.

Evenimentul este sustinut de BCR si Inn on Balaban si de partenerii media: Romania Pozitiva, Reteaua Actionam Responsabil, StiriONG, Strada32.


***
GRASP (Societatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romani)  este o organizatie globala, non- guvernamentala, non-profit si neafiliata politic si functioneaza exclusiv pe baza de voluntariat.  Este o retea deschisa formata din studenti, tineri profesionisti si organizatii partenere care impartasesc misiunea GRASP de a contribui activ la schimbarea Romaniei prin implicare civica, imbunatatirea politicilor publice,  transfer de cunostinte si know-how, incurajarea dialogului si dezbaterilor publice si sustinerea antreprenoriatului. Lucram in parteneriat cu peste 40 de organizatii din Romania si Diaspora. Ariile principale in care activam sunt politici publice, implicarea civica si educatia.
www.mygrasp.org

Contact:
Ioana Traista – Manager Comunicare GRASP
E-mail: ioana.traista@mygrasp.org
Tel: +40 747 07 54 91